DODSFERD: “Wastes Of Life”

Οι Dodsferd δημιουργήθηκαν το 2001 από τον Wrath (Νίκο Σπανάκη) ως ένα one-man project το οποίο μετεξελίχθηκε σε full time μπάντα από το 2009 και μετά, με αρκετές κυκλοφορίες στη φαρέτρα τους και αρκετούς session μουσικούς να περνάνε το κατώφλι της μπάντας στους 8 δίσκους και αρκετά splits που έχουν κυκλοφορήσει.

Ένα χρόνο μετά τη τελευταία τους δουλειά, οι Dodsferd επανέρχονται με 5 καινούργια κομμάτια επικού, ambient, μελαγχολικού και στατόψυχου black metal το οποίο υπόσχεται να σας μαυρίσει τη ψυχή και να ρουφήξει τις όποιες ελπίδες έχετε για κάτι αισιόδοξο στη ζωή. Αρκετά ακουστικά περάσματα, ambient καταστάσεις αλλά και επιθετικά ξεσπάσματα σαπίλας και μηδενιστικής αντίλιψης ξεπροβάλλουν στα 50 λεπτά της διάρκειας του δίσκου.

Highlight του δίσκου το “The Dead have no speech for” το οποίο αποτελεί το πιο επιθετικό κομμάτι απο τα πέντε. Ένα εκπληκτικό riff συνοδεύει την απόγνωση που γεννάνε τα μακάβρια φωνητικά με τα όποια αισιόδοξα συναισθήματα του ακροατή να θυσιάζονται αυτοβούλος στο βωμό της καταστοφής και του θανάτου.
Εξίσου εκπληκτική σύνθεση και το 12λεπτο “Graves of your creator” που κλείνει το album. Δύσκολο να περιγραφεί με λέξεις. Τα καθαρά μέρη και φωνητικά πραγματικά σαγηνεύουν τον ακροατή. Οργασμός για τα αυτιά με την ρυθμική κιθάρα να συνοδεύει τη σύνθεση σε όλη της τη πορεία προς τη κόλαση.

Οι φίλοι του είδους θα πρέπει οπωσδήποτε να ακούσουν το δίσκο. Μιλάμε σίγουρα για ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει η μπάντα μέχρι σήμερα με τις συνθέσεις να βρίθουν ποιότητα και έμπνευση και τη παραγωγή να υποστηρίζει με το καλύτερο τρόπο την όλη δουλειά που κρύβεται απο πίσω.

Ιδανικό soundtrack για το ταξίδι προς το λευκό φως…

565