NUCLEUS TORN: “Neon Light Eternal”

Οι Ελβετοί  Nucleus Torn με το τελευταίο τους πόνημα, το οποίο φέρει τον τίτλο “Neon Light Eternal” ολοκληρώνουν μια μουσική πορεία 18 ετών, βάζοντας τον κατάλληλο επίλογο στο concept που ξεκίνησε το 2014 με το “Street Lights Fail”.

Και ενώ μπορώ να πω, πως ήμουν προκατειλλημένη ως προς αυτό που θα άκουγα, διότι οι περιγραφές στο δελτίο τύπου με προετοίμαζαν για μια ακόμη παπάτζα, εντούτοις ακρόαση με την ακρόαση κέρδισαν έδαφος εντός μου.

Ο δίσκος λοιπόν αποτελείται από 3 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 50 λεπτών. Η αρχή γίνεται με το “A Declaration Of Mistrust” . Πριν περάσουμε στο ψητό απλά αναφέρω πως η Anna Murphy έχει ΦΩΝΑΡΑ. Και συνεχίζω. Στα 22:50 που διαρκεί το εν λόγω άσμα έχει λίγο απ’ όλα: σπαραξικάρδιες ερμηνείες, ολίγη από folk, μια πρέζα prog και δυο- τρεις υποβόσκουσες πινελίες από κλασική για την πουτανια. Aριστούργημα! Κι ας διαρκεί μια αιωνιότητα και μια ημέρα. Άσε δε που αμυδρά μου έφερε στο μυαλό τους Τhe 3rd and The Mortal και τους The Gathering. Ακολουθεί το “Nothing Between You And Death” το οποίο αν και σαφώς πιο δυναμικό και “επιθετικό” ακούγεται κάπως “ξεχαρβαλωμένα” με τη μουσική αλλού να πατάει και τα φωνητικά αλλού να βρίσκονται και το prog στοιχείο να κυριαρχεί. Eυτυχώς κάπου στα μισά το σκηνικό αλλάζει θυμιζοντάς μου τους θεούς Virus. Τέλος, ο δίσκος κλείνει με το “Street Lights Fail”, χαλάρα, αργά και ατμοσφαρικά όπως ακριβώς άρχισε.

Άντε μωρή Prophecy με τις κυκλοφορίες σου. Σχεδόν μας εφτιάξες πάλι.

Υ.Γ. Μαζί με το “Νeon Light Eternal”, κυκλοφόρησε και το “Blowing Up The Entire World (Explosions 1997 -2015)”, ένα τριπλό DVD το οποίο περιλαμβάνει όλες τις δουλειές του συγκροτήματος.

469