CHVRCHES: “Every Open Eye”

Το 2013 κυκλοφόρησαν ένα εξαιρετικό ντεμπούτο, το 2014 παρέμειναν απασχολημένοι με την περιοδεία εκείνου του δίσκου και με τις ηχογραφήσεις για τα soundtrack των Vampire Academy, Hunger Games και Drive και τώρα κυκλοφορούν το δεύτερο album τους.

Ο περισσότερο upbeat ήχος και η μεγαλύτερη ευθύτητα των συνθέσεων γίνονται αντιληπτά σε κλάματα του δευτερολέπτου. Ο κλασσικός ηλεκτρονικός indie και synthpop ήχος που έκανε γνωστούς τους Chvrches με το που ξεκίνησαν την καριέρα τους υπάρχει και εδώ, με τις περισσότερο ατμοσφαιρικές στιγμές και τα αιθέρια φωνητικά της Lauren Mayberry, η οποία ξεπερνά την ερμηνεία της από το “The Bones of What you Believe”.

Ο δεύτερος δίσκος των Σκωτσέζων είναι πιο επιφανειακός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι έξυπνος και ποιοτικά ισάξιος του προκατόχου του, με πιο αισιόδοξη χροιά και ακούγεται ιδιαίτερα ανάλαφρα. Από την στιγμή που όλα τα κομμάτια που περιέχει είναι αξιομνημόνευτα από τις πρώτες ακροάσεις, όντας όλα υποψήφια radio hits, είναι ασφαλές να σχολιάσουμε ότι οι Chvrches βρίσκονται σε κατακόρυφα ανοδική πορεία την στιγμή που ήδη αποτελούσαν υπόδειγμα στο ιδίωμα τους.

493