THE DEAD WEATHER: “Dodge and Burn”

Από το πρώτο riff ακόμα και ένα μη εκπαιδευμένο αυτί θα καταλάβει ποιος κρατάει την κιθάρα!

Ο Jack White είναι ένα από τα τέσσερα μέλη των Dead Weather και παίζει μάλιστα και τα τύμπανα. Τα υπόλοιπα είναι η εκπληκτική καλλίφωνος κυρία Alisson Mosshart (The Kills), ο Dean Fertita (Queens of the Stone Age) και o Jack Lawrence (The Raconteurs) στην κιθάρα και το μπάσο αντίστοιχα.

Το “Dodge and Burn” είναι η τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά του σχήματος και έρχεται 5 χρόνια μετά το “Sea of Cowards”. To διαφορετικό είναι ότι κυκλοφορεί εξ ολοκλήρου από την εταιρία του κυρίου White, Third Man Records και είναι ένα ωραίο alternative rock διαμαντάκι.

Μαζί το κλασικό κιθαριστικό trademark του Jack, ακούγεται και το αποτύπωμα των QTSA από τον Dean Fertita και η Alisson τα σπάει κανονικά με την αλήτικη/αισθησιακή φωνή της.
Το δισκάκι είναι γεμάτο δυνατά κομμάτια, έτοιμα για ραδιόφωνα, συναυλίες και “ξεβράκωμα”.

“I Fell Love (every million miles)” για το ξεκίνημα, με τον Jack White να δείχνει με αυτόν τον τρόπο εν μέρει, ποιος είναι το αφεντικό και το πάρτι ξεκινά. Γκρούβες ωραίες σαν το “Buzzkiller”, περίεργες hip-hop-ιές στο “Three Dollar Hat”, ρυθμοί Καραϊβικής στο “Lose the Right”, ξέσπασμα με το “Open Up”, “Cop And Go” να παίρνει υποψηφιότητα στα αγαπημένα μου για φέτος (φωνάρα που έχεις ρε ρουφιάνα) και γενικά έξυπνα φτιαγμένες μελωδίες και άψογα εκτελεσμένα τραγούδια με το “Impossible Winner” στο τέλος με το πιάνο να μαθαίνει μπαλίτσα σε κάτι άλλους μουσικούς που προσπαθούν και δεν μπορούν, κι όμως κάνουν καριέρα (ονόματα δε λέμε υπολήψεις δε θίγουμε).

42 λεπτά να τα πιεις στο ποτήρι, από μουσικούς που προσφέρουν νόημα στην τέχνη! Μόνο μπράβο!

531

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.