CHRIS CORNELL: “Higher Truth”

Έξι χρόνια μετά το, πραγματικά αψυχολόγητο, “Scream” και τρία από το πολύ καλό “King Animal” των Soundgarden, ο Cornell αποφασίζει να δείξει τις country επιρροές του.

Ακουστική κιθάρα (ενίοτε και ηλεκτρική), περιστασιακή φυσαρμόνικα, ταξιδιάρικοι ρυθμοί και λούπες συντάσσουν το “Higher Truth”, την ίσως πιο “προσωπική” δουλειά του Cornell από την εποχή του “Euphoria Morning”.

Νοσταλγικό, μελαγχολικό, ίσως κουραστικό σε σημεία και σαφέστατα όχι κάτι που θα περιμένει ο μέσος fan του χαρισματικού frontman, μιας και το album σφύζει από χαλαρές στιγμές και τρόπον τινά μπαλάντες, που στην πλειοψηφία τους έχουν country χροιά.

Χορταστικό από πλευρά διάρκειας, ελλιπές από συνθετική άποψη, αλλά καθόλα ειλικρινές και ταξιδιάρικο. Δεν τρελάθηκα, αλλά αποτελεί ιδανικό soundtrack για ήπιες στιγμές στο σπίτι, ή εκδρομές με το αμάξι στην έρημο (οκ, το πρώτο είναι πιο ρεαλιστικό σενάριο).

Βγάζω καπέλο στον κύριο, που ανεξαρτήτως τι προστάζει η εποχή ή οι fan του, επιλέγει και κάνει αυτό που γουστάρει. Θέλει μαγκιά, να τα λέμε κι αυτά, γέροι μου.

Αυτό που αποδεικνύεται όμως ξανά είναι πως, παρότι ο Cornell διαθέτει φωνάρα από τις λίγες, χρειάζεται μια καλή ομάδα μουσικών από πίσω του για να του γράφει τραγούδια, ειδάλλως χαραμίζεται. 

451

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.