RIVERS OF NIHIL: “Monarchy”

Μετά από περίπου δυο χρόνια οι Αμερικάνοι Death mettallers από την Πενσυλβανία κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ της καριέρας τους.

Αν και δεν είμαι και πολύ μεγάλος φαν του τεχνικού death metal, κυρίως με τράβηξε η καταπληκτική δουλεία του Dan Seagrave στο artwork του δίσκου. Ακούγοντας το ντεμπούτο τους, “Conscious Seed Of Light”, η άσχημη παραγωγή και το hardcore-death metal υβρίδιο δεν με ενθουσίασε σε σχέση με το “Monarchy”.

Το άλμπουμ αυτό έχει παραγωγάρα, οι φαν των Fallujah και Job for a cowboy σίγουρα θα τον εκτιμήσουν ιδιαίτερα. Ο δίσκος ακούγεται πολύ ευχάριστα, διαθέτει ωραία blast-beats με τα δυνατά τύμπανα να συνδυάζονται εξαιρετικά με τις κιθάρες, που στην προκειμένη έχουν το δικό τους χαρακτήρα, με όμορφα ριφάκια, καθαρή μελωδία, γκρούβι στοιχεία και σόλο που σου μένουν. Στα φωνητικά πλέον ακούμε καθαρές κραυγές με growls που θυμίζουν λίγο Through the eyes of the dead και σε ταξιδεύουν στην θεματολογία του άλμπουμ.

Το “Monarchy” κατάφερε να μαζέψει τα σπασμένα της πρώτης τους κυκλοφορίας. Ελπίζω με τον καιρό που θα μαζέψουν περισσότερες εμπειρίες μέσα από τις συναυλίες τους και αναπόφευκτα θα ωριμάσουν, να μας εκπλήξουν ακόμη πιο ευχάριστα με την επόμενη δουλειά τους.

532