THE BUNNY THE BEAR: “A Liar Wrote This”

Νέο full length και τεράστια αλλαγή στο στρατόπεδο των The Bunny The Bear, με τον Chris Hutka (aka The Bear) να μην αποτελεί μέλος του σχήματος.

Και αυτό θα είτο αδιάφορο άπαξ και ο γράφοντας δε θεωρούσε πως η φωνή του Chris ήταν το τεράστιο ατού του group. Η αντικατάστασή του δε, από τη Haley Roback κινεί υποψίες και προβληματίζει.

Για να μη μακρηγορώ, το “A Liar Wrote This” οφείλει να είναι πολύ καλό προκειμένου να αντισταθμίσει μια τέτοιου είδους αλλαγή. Το καλό είναι πως όντως το cd είναι αξιοπρεπέστατο και συνεχίζει αυτό το περίπλοκο electronic- post hardcore υβρίδιο που δε φέρει ακριβή ορισμό, αλλά τέλος πάντων υπηρετείται από τους The Bunny The Bear και εκτιμάται δεόντως σε λογής κύκλους στο εξωτερικό (Ελλάντα, μόνο τρου, ντεν ξέρει από τέτοια).

Ένα χρόνο μετά το “Food Chain”, ίσως την πιο ολοκληρωμένη δουλειά τους, το νέο album έχει μια νέα πρόταση, η οποία, οφείλω να ομολογήσω, μετουσιώνεται σε επιτυχία λόγω της Haley, σε σημείο που αρχίζω να πιστεύω πως ο Matt Tybor (aka The Bunny) αποτελεί τον αδύναμο κρίκο, κυρίως διότι δεν έχει εξελιχθεί καθόλου φωνητικά από τότε που ξεκίνησε το group και αυτό που τον σώνει είναι πως γράφει ο ίδιος τα τραγούδια. Και η αλήθεια είναι πως παρότι δε μπορεί να ερμηνεύσει ο ίδιος τις μελωδικές γραμμές, ξέρει να κατευθύνει τον εκάστοτε “αρκούδο” του πολύ καλά.

Το “A Liar Wrote This” φλερτάρει περισσότερο με την pop ηχητική περσόνα του συγκροτήματος, αλλά αυτό που τελικά κάνει το εκάστοτε album των The Bunny The Bear αρκετά ελκυστικό στα μπιρμπιλωτά αυτιά μου, είναι αυτός ο αχταρμάς που τελικά διαθέτει πληθώρα μελωδικών γραμμών, που παρότι ενίοτε ξεφεύγει από τον ακραίο ήχο, δεν ενοχλεί καθόλου, κι αυτό είναι πραγματική ισορροπία.

Όντως fan της μπάντας από το ντεμπούτο της κιόλας, έμεινα ικανοποιημένος από το νέο της πόνημα, δε με χάλασε καθόλου η Haley, αλλά υπήρξαν στιγμές που μου έλειψε η χροιά του Chris.

415

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.