UNCLE ACID AND THE DEADBEATS: “The Night Creeper”

Το “Bloodlust” μας χτύπησε από το πουθενά και το “Mind Control” (review) ήρθε να εδραιώσει την άποψη πως οι Uncle Acid δεν είναι απλά ένα ακόμη retroειδές occult σχήμα.

Τα εθιστικά τους riff βρίσκονται για μια ακόμη φορά κοντά σας στο τέταρτο και επίσης, καταπληκτικό, όσο και τα προηγούμενα, album τους. Το “The Night Creeper” είναι σκοτεινό και ψυχεδελικό, χωρίς να αποκλείει την ποζεράδικη πλευρά του heavy metal (βλέπε σόλο κιθάρα στο εναρκτήτιο “Waiting for Blood”) και την αγαπημένη σε όλους ατμόσφαιρα που βγάζει το hammond των 70s.

Και πάλι οι Uncle Acid αποδεικνύουν το πόσο καλοί είναι στο φτιάχνουν σημαντικά τραγούδια, με πανέξυπνα ρεφρέν και να κάνουν τη βιντατζίλα (εκ του vintage) να φαίνεται κάτι το φυσικό, αν και δεκάδες χρόνια μετά.

Από ότι φαίνεται το album είναι concept και έχει να κάνει με μια σκοτεινή φιγούρα άστεγου ανθρώπου, αλλά όπως λέει και ο Kevin Starrs (κιθάρα/φωνή) “αφήνουμε τη δουλειά του ντετέκτιβ στον ακροατή”, πράγμα που ενισχύεται και από τη φιγούρα του Λονδρέζουν αστυνομικού στο εξώφυλλο.

Η παραγωγή είναι παλιακή όσο δεν πάει και η φωνή του Starrs, θαμμένη στα βάθη της κονσόλας κάνει ακόμα πιο τρομακτικό το αποτέλεσμα.

Όταν έχεις να κάνεις με κομματάρες όπως τα “The Pusher Man”, “Melody Lane” και το εμπνευσμένο από Beatles “Black Motorcade”, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά!

Είναι ένα από τα καλύτερα σχήματα αυτή τη στιγμή στη Βρετανία και αυτός είναι ένας ακόμη δίσκος τους που πρέπει να αποκτήσεις!

569

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.