CATTLE DECAPITATION: “The Anthropocene Extinction”

Ύστερα από το εξαιρετικό από κάθε άποψη “Monolith of Inhumanity” του 2012, το death grind κουαρτέτο από την Αμερική είχε δύσκολο ρόλο, μιας και πώς διάολο να ξεπεράσεις ή να φτάσεις τον καλύτερο δίσκο σου;

Ευτυχώς οι Cattle Decapitation δεν ψάρωσαν και με το “The Anthropocene Extinction” αποδεικνύουν πως η ανοδική τους πορεία μόνο τυχαία δεν είναι.

In your face συνθέσεις, με εναλλαγές και χτίσιμο που ενίοτε φλερτάρει με το prog και μια παραγωγή υπόδειγμα για το είδος.

Δώδεκα συνθέσεις με χαρακτήρα, που δε χάνονται στο βωμό της ωμής καφρίλας, αλλά συνδυάζουν άρτια την μπρουταλιά με την τεχνική και το ανελέητο headbanging, ενώ η φωνητική ποικιλία εξακολουθεί να αποτελεί τεράστιο ατού για το σχήμα.

Σίγουρα όχι εξίσου καλό με τον προκάτοχό του, αλλά σε κοντινά υψηλά επίπεδα, κάτι που δείχνει πως η μπάντα έχει συνέπεια και δεν πρόκειται να απογοητεύσει σύντομα τους οπαδούς τους.

Highlights: Manufactures Extinct, Plagueborne, Mammals in Babylon, Not Suitable for Life, Apex Blasphemy, Pacific Grim

510

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.