JELLO BIAFRA AND THE RAUNCH AND SOUL ALL-STARS: “Walk on Jindal's Spinters”

Τον Μάιο πριν από τέσσερα χρόνια, δύο μουσικοί του αμερικάνικου νότου είχαν την ιδέα να μαζέψουν φίλους μουσικούς και να ερμηνεύσουν με δικό τους τρόπο κλασικά soul κομμάτια από τη Νέα Ορλεάνη. Κάλεσαν λοιπόν, τον γνωστό και μη εξαιρετέο Jello Biafra, ο οποίος τους έπεισε τελικά να παίξουν και garage επιτυχίες.

Ο τίτλος του live album αυτού εμπνεύστηκε από το κομμάτι “I walked in gilded splinters” και είχε σκοπό την προσβολή του κυβερνήτη της Λουιζιάνα, Bobby Jindal.

Τον περασμένο Μάιο ο Jello Biafra αποφάσισε να κυκλοφορήσει αυτό το live μέσω της εταιρίας του Alternative Tentacles και οι The New Orleans Raunch and Soul All-stars πήραν κομμάτι της δισκογραφικής ιστορίας.

Εκτός από το χαβαλέ της φάσης και την ιδεολογική προέκταση της εμφάνισης εκείνης στο New Orleans Jazz & Heritage Festival όμως, ποιους άλλους λόγους έχει κανείς στο να αποκτήσει το παρόν δισκίον;

Αν είσαι συλλέκτης δισκογραφίας του Jello, θα τον ακούσεις να ερμηνεύει το σημαντικό κομμάτι “House of the Rising Sun”.

Στην κιθάρα βρίσκεται ο Pepper Keenan (COC, Down) και ο συνεργάτης του Mojo Nixon, Pete “Wet Dog” Gordon είναι στα πλήκτρα, ενώ διασκευάζουν κομμάτια του Allen Toussaint και άλλων καλλιτεχνών της περιοχής.

Η παραγωγή είναι αρκετά καλή για live με τα πνευστά να μην καλύπτουν τα υπόλοιπα όργανα και όλα να ακούγονται καθαρά και ίσως, σε βάλει σε κανάλι του να ψάξεις του καλλιτέχνες που διασκευάζονται και να ανακαλύψεις νέους μουσικούς ορίζοντες.

Παρόλα αυτά, δεν είναι κάτι που θα σου έλειπε πολύ από τη συλλογή σου!

581

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.