ALASTOR SANGUINARY EMBRYO: “For Satan and the Ruin of the Divine”

Με το καύσωνα να ασελγεί πάνω στα αθώα μας κορμιά σκάει για κριτική το τρίτο πόνημα των Alastor Sanguinary Embryo.

Δε σας λέει κάτι το όνομα, και ούτε εμένα.  Συμφωνικό black metal απο τη Κόστα Ρίκα μου λέει ο ποιητής. Air-condition στο full, παγωμένα νερά, καρπούζι μαζί με σατανάδες, corpse paint, μελωδία και βλασφημία.

Τρίτος δίσκος αλλά με 20 χρόνια εμπειρίας στη πλάτη οι Κοσταρικανοί σίγουρα δημιουργούν κάποιες προσδοκίες για το τελικό αποτέλεσμα. Ο δίσκος αποτελείται από 10 κομμάτια μελωδικού black metal στα χνάρια των πρώιμων Dimmu Borgir, Emperor και Ancient. Σχολή με αρκετούς φίλους και με διαμάντια τα οποία έχουν τιμήσει πολλοί απο εμάς.
Ξεκινώντας από τα βασικά ο δίσκος κυκλοφόρησε από τη Ρωσική Satanath Records με τη παραγωγή να κυμαίνεται σε αρκετά καλά επίπεδα. Το εξώφυλλο βλάσφημο και αρκετά εντυπωσιακό προιδεάζει θετικά τον ακροατή. Στο διαταύτα όμως τώρα γιατί με ένα καλό εξώφυλλο δεν μάμησε κανείς.

Τα κομμάτια του album βρίθουν 90s. Χαρακτηριστικό αυτού το “We forged the wound in the Christ” που ανοίγει το δίσκο. Αρκετά υψηλές ταχύτητες μπολιασμένες με μελωδίες και riff που κρατάνε το ενδιαφέρον του ακροατή με κάποια blast beats να αυξάνουν την ένταση. Σε αυτό το tempo κινείται όλος ο δίσκος με τις ταχύτητες να εναλλάσσονται αλλά με τη συνταγή να παραμένει η ίδια. Τα πλήκτρα έχουν ρόλο λειτουργώντας υποστηρικτικά στο όλο concept με κάποιες στιγμές να βγαίνουν μπροστά (…And your kingdom has fallen). Οι κιθάρες κρατάνε τα σκήπτρα με τα riff και τις μελωδίες να μαγεύουν σε αρκετά σημεία Μοναδική ένσταση τα φωνητικά τα οποία είναι αρκετά μπροστά και τραβάνε τη προσοχή εισβάρος της αρμονίας του συνόλου χωρίς να υπάρχει λόγος.    

Η μπάντα καταφέρνει να κρατάει άνετα τις ισορροπίες μεταξύ μελωδίας και έντασης με τα κομμάτια στο σύνολό τους να βρίσκονται πάνω απο το μέσο όρο της κατηγορίας. Με λίγα λόγια μιλάμε για μια τίμια κυκλοφορία που σέβεται το ακροατήριο της. Οι φιλοί του μελωδικού black metal καλό θα ήταν να ακούσουν το δίσκο και είμαι σίγουρος ότι θα βρούν πολλά καλούδια εκει μέσα.       

518