BLAZE OF PERDITION: “Near Death Revelations”

Μαθαίνοντας πως οι Πολωνοί black metallers Blaze of Perdition κυκλοφορούν καινούριο δίσκο, πέρα από την χαρά και τον εντυπωσιασμό που με πλημμύρισαν, πραγματικά παραδέχτηκα την ψυχική τους δύναμη και τους βγάζω το καπέλο.

Γιατί ελάχιστες μπάντες θα έβρισκαν τα ψυχικά αποθέματα να συνεχίσουν μετά από ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα όπως αυτό που συνέβη στους Πολωνούς τον Νοέμβρη του 2013 με αποτέλεσμα τον θάνατο του μπασίστα τους Ikaroz και τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του frontman τους Sonneillon. Kαι φυσικά το μέλλον της μπάντας ήταν αμφίβολο.

Φέτος όμως οι αναγεννημένοι πλέον Blaze επιστέφουν με ότι καλύτερο, εκφραστικότερο και σκοτεινότερο έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής. Και ο λόγος φυσικά για το τρίτο full – length τους “Near Death Revelations”. Ένας εξαιρετικός δίσκος σκοτεινού και αποπνικτικού black metal με 6 εκπληκτικές μακροσκελείς συνθέσεις ( συν το intro “The Tunnel” του επικού “Of No Light” που κλείνει το δίσκο) που σε γεμίζουν συναισθήματα. Συναισθήματα βγαλμένα μέσα από τις δύσκολες μέρες που βίωσε το σχήμα συνδυασμένα με το ταλέντο των Πολωνών από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του άλμπουμ μαζί με το φανταστικό αποκρυφιστικό εξώφυλλο του Mentalporn (Sinister, Behemoth, Decapitated, Origin) να ολοκληρώνει την απόκοσμη και ταυτόχρονα τόσο προσιτή ατμόσφαιρα του “Near Death Revelations”.

Ένα ταξίδι από την απέναντι όχθη που καταλήγει στην απόλυτη λύτρωση για τους Blaze of Perdition. Ταξίδι οικείο ειδικά για τους φίλους του ήχου σχημάτων όπως οι Watain, Funeral Mist και Deathspell Omega. Kαι μια από τις κορυφαίες φετινές κυκλοφορίες του black στερεώματος.

559