MY REFUGE: “A Matter of Supremacy”

Και μετά από καιρό ήρθε η ώρα για λίγο heavy metal. Και τι έκπληξη. Ακόμα μια κυκλοφορία από Ιταλία.

Δυστυχώς όμως το σερί πολύ καλών εως εξαιρετικών κυκλοφοριών από τη γείτονα χώρα κάνει μια στάση εδώ. Στο ντεμπούτο δίσκο των power/ heavy metallers  My Refuge “A Matter of Supremacy”. Όχι οτι είναι κακός δίσκος. Είναι όμως σίγουρα αδιάφορος. 

Υπάρχουν ορισμένες ωραίες στιγμές όπως τα κομμάτια “A Storm Is Coming”, “Calling of the Wind” και “Somewhere” με τις ωραίες μελωδίες και ρεφρέν τους αλλά αυτό αποτελεί την μέγιστη ποιότητα που πιάνει η μπάντα στο δίσκο.  Με επιρροές από μπάντες που θεμελίωσαν τον ήχο όπως Crimson Glory, Rage, Helloween και με αρκετά πολυφωνικά σημεία κατευθείαν από την καρδιά των Γερμανών βάρδων Blind Guardian, το τελικό αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν συγκινεί και δεν σου αφήνει κάτι ξεχωριστό που μπορείς να θυμάσαι. Και η αλήθεια είναι πως έχω ακούσει και καλύτερες φωνές στο heavy/ power στερέωμα. Πολύ καλύτερες.

Σε γενικές γραμμές το “A Matter of Supremacy” κυμαίνεται σε μέτρια πλαίσια με μερικές όμορφες εκφάνσεις αλλά τίποτα παραπάνω. Οι φίλοι του ιδιώματος μπορούν να τσεκάρουν και ίσως κρατήσουν κάτι από εκεί. Οι υπόλοιποι προσπεράστε άφοβα.

498