STARGAZER: “A Merging to the Boundless”

Αχ, Αυστραλία, η χώρα που όλη η φύση σε μισεί και θέλει να πεθάνεις.

Καθόλου τυχαίο που η metal σκηνή της επικεντρώνεται σε ακραία μονοπάτια… Λίγο η ζέστη, λίγο τα φίδια και οι αράχνες, ή θα χέζεσαι στις μπύρες και θα παίζεις pub rock και κέλτικο punk, ή θα βρίζεις το σύμπαν και τη δημιουργία. Πάρε τα δεύτερο, ρίξε και λίγο σαμανισμό και περίεργα ιθαγενή σκευάσματα και βρήκες το περιβάλλον στο οποίο κυκλοφορούν τα 3 μέλη των StarGazer και οι διάφορες μπάντες τους, αφού πρόκειται για project αρκετά δραστήριων ατόμων με συμμέτοχές σε συγκροτήματα όπως Cauldron Black Ram, Martire, Misery’s Omen και των πιο γνωστών Mournful Congregation.

Στο “A Merging to the boundless” οι κροκοδειλάκηδες φαίνεται να συνεχίζουν με το τεχνικό, “progressive” (άθλια ταμπέλα αλλά τι να κάνεις;) death/black που έπαιζαν και παλιότερα αλλά με ελαφρώς διαφοροποιημένο ήχο και αρκετά καλύτερη παραγωγή. Χαρακτηριστικότερο σημείο, το συμμάζεμα του καταιγιστικού μπάσου του Damon Good, αλλιώς The Great Righteous Destroyer (!), όχι πως δεν κάνει αισθητή την παρουσία ή πως λείπουν τα χαρακτηριστικά arpeggio του, αλλά καμία σχέση με το παλιότερο μπασοσφυροκόπημα που νόμιζες πως οι Behemoth πήραν στο μπάσο τον Les Claypool. Ηχητικά το άλμπουμ αλλάζει ταχύτητες, όχι όμως απότομα και για επίδειξη, μεταλλάσετε από μονοπάτια Sadus και Atheist σε ωμές πρώιμες Morbid Angel πινελιές και Mayhemισμούς και περνάει σε avant-garde metal περάσματα a la Alchemist (τι μπαντάρα και αυτή!) χωρίς όμως να καταντάει αηδία με τις αλλαγές.

Η αλήθεια είναι πως προτιμώ λίγο τα παλιότερα τους (μου λείπει αυτό το υπερ-μπάσο) αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπικό βίτσιο και το αποδέχομαι, το μόνο αρνητικό που μπορώ να πω είναι ότι κάποια κομμάτια φαίνεται πως γράφτηκαν σε διαφορετική φάση εξέλιξης της μπάντας, αυτό όμως είναι επόμενο όταν έχεις να κάνεις με project που μαζεύει υλικό και ηχογραφεί κάθε 4-5 χρόνια μεταξύ άλλων μουσικών υποχρεώσεων των μελών. Αν γουστάρετε τεχνικό, ψαγμένο death/black και σας ψήνουν μπάντες όπως Gorguts ,Mithras κλπ, ρίξτε του μια αυτιά, νομίζω θα σας πείσει.    

549

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.