DOWNFALL OF GAIA: “Aeon Unveils the Thrones Of Decay”

Οι Γερμανοί Downfall Of Gaia ανήκουν σε μια νέα (σχετικά πάντα) και ιδιαίτερα συμπαθή σε μένα φουρνιά συγκροτημάτων, μαζί με συνοδοιπόρους όπως οι Lantlos και Deafheaven, που κατέληξαν στον black metal προορισμό τους όχι μέσω της παραδοσιακής διόδου αλλά μέσα από Post-metal /shoegaze /screamο /crust hardcore μονοπάτια, πνέοντας έτσι μια φρέσκια αισθητική πνοή στο μαυρομεταλλικό μουσικό χωνευτήρι, και ταυτόχρονα ανοίγοντας τα αυτιά διαφόρων hip και cool τυπάδων με στενά χαμηλοκάβαλα τζιν και πλαϊνές χωρίστρες που μέχρι τώρα σνομπάρανε το black metal γιατί ντρεπόντουσαν να ακούσουν μπάντες με corpsepaint και πεντάλφες.

Μπήκα στον πειρασμό να πω “στα ούμπαλα μου οι συγκεκριμένοι τυπάδες”, αλλά οι αυξημένες πωλήσεις των πενταλφοφόρων  ορδών και η νέα πνοή στη σκηνή με έκαναν να βάλω τον ελιτισμό μου εκεί που ανήκει, στον κώλο μου (κάνει καλό στις αιμορροΐδες).

Το “Aeon Unveils The Thrones Of Decay” συνεχίζει από εκεί που μας άφησαν με το “Suffocating in the Swarm of Cranes” του 2012, αναμειγνύοντας το black metal, κατά κύριο λόγο, με post-rock/ metal ήχους και neo-crust και sludge πινελιές, θυμίζοντας στο γραφών μια μαυρομεταλλική εκδοχή των Fall of Efrafa και Lightbearer , και ίσως κάτι και από Wolves in the Throne Room. Χορταστικότατος δίσκος με όμορφη παραγωγή και αρκετά οργανικό ήχο, μεγάλες διάρκειες κομματιών ως είθισται, και όμορφο σκοτεινό artwork που κολλάει απόλυτα με τον ήχο, το “Aeon Unveils The Thrones Of Decay” καθιερώνει τους Downfall Of Gaia ως ένα από τα κορυφαία σχήματα της συγκεκριμένης σκηνής και μια από τις καλύτερες επενδύσεις της Metal Blade η οποία δεν μας έχει συνηθίσει σε αυτό τον ήχο.

Όσοι είστε πιστοί του είδους ή απλά σας κίνησε την περιέργεια η όλη φάση επενδύστε άφοβα, η συγκεκριμένη κυκλοφορία είναι εγγύηση και για τους παλιούς αλλά και για όσους ψάχνονται, κάντε οικονομίες όμως, γιατί η φετινή χρονιά αποδεικνύεται αρκετά καρποφόρα μέχρι στιγμής. Καλά νέα για τα αυτιά σας, κακά για τη τσέπη σας….

528

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.