KRIEG: “Transient”

Παλαιοί στο black metal αμερικανικό στερέωμα, οι Krieg κυκλοφορούν μετά από 4 χρόνια απουσίας το έβδομο full- length άλμπουμ τους, “Transient”.

Kαι μετά από αρκετές ακροάσεις θα έλεγα κατέληξα στο συμπέρασμα πως η συγκεκριμένη αμερικανική σκηνή δεν θα με συγκινήσει ποτέ αρκετά ώστε να με μετατρέψει σε οπαδό της.

Και αυτό γιατί πέρα από μπάντες όπως οι Leviathan, Funereal Presence και Nachtmystium καμία άλλη δεν μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον. Και δεν λέω πως οι Krieg είναι κακή μπάντα μιας και αποτελούν μια από τις κλασσικές του είδους (οπότε ντροπή μου μόνο που το ανέφερα) ούτε λέω πως η τελευταία τους δουλειά δεν ακούγεται. Ίσα ίσα που κομμάτια όπως τα “Order of the Solitary Road”, “Gospel Hand”, το μελωδικό “Ruin Our Lives” και τα πιο επιθετικά και a la Darkthrone “Circling the Drain” και “Return Fire”, είναι άκρως απολαυστικά και αντιπροσωπευτικά του είδους. Ο δίσκος όμως σαν σύνολο δεν με πείθει. Ίσως είναι και αυτοί οι πειραματισμοί με τις crust punk παραπομπές που δεν μπορώ να συνηθίσω εύκολα. Και επειδή προσωπικά γνώρισα το black metal μέσα από μπάντες όπως οι Mayhem, Darkthrone, Watain, Dark Funeral, Emperor, Gorgoroth κτλ. όπως και να το κάνουμε είναι δύσκολη η προσαρμογή σε αυτό το black/ crust punk ήχο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα δίσκου “ναι μεν καλός, αλλά…”. Tα συμπεράσματα δικά σας.

723