CATALOGUE: “Catalogue”

Στις 20 Σεπτεμβρίου οι Catalogue παρουσίασαν στο La Machine à Coudre, ένα από τα σημαντικότερα συναυλιακά κέντρα της Μασσαλίας, το πρώτο ομώνυμο LP τους, το οποίο με κέρδισε σχεδόν αυτόματα.

Καλιφορνέζικο garage και “σπαστές” κιθάρες σαν να λέμε απότομα και κοφτά riffs, βρετανική Punk αισθητική κατ’ επίδραση των X-ray Spex μέσα όμως σε μία πιο ηλεκτρονική διάθεση που θυμίζει περισσότερο New Order παρά πιο βαρύθυμα goth ακούσματα. Με λίγα λόγια οι Catalogue μπλέκουν  παλιούς ήχους όπως αυτοί των Bauhaus και του Alan Vega με ρυθμούς πιο γρήγορους τύπου Sonic Youth. Μια μίξη από darkwave και post punk, “coldwave” όπως την ονομάζουν οι Γάλλοι (καμία σχέση με την Cold Wave των ΗΠΑ και την industrial μουσική φυσικά) που πλαισιώνεται  υπέροχα  από τα φωνητικά της Emma Amaretto, θυμίζοντας αρκετά από ΥΥΥs, Lydia Lunch,  ίσως και Naughty Zombies.

Το “Catalogue” το οποίο ήρθε να ολοκληρώσει το demo “Until hitting the asphalt”(Απρίλιος 2013) είναι ομολογουμένως πολύ δυνατό δισκάκι απ’ όπου ξεχώρισα τα κομμάτια “Anger” και “Red  Kids”, πολύ ξεκάθαρο σε αυτό που έχει να δώσει και για πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά μιας μπάντας μόλις δύο χρόνων μαρτυράει πολύ καλή χημεία των τριών Μαρσεγέζων, οι οποίοι έχουν βαλθεί βέβαια σε release tour.

Enjoy…

505