THE MOON AND THE NIGHTSPIRIT: “Holdrejtek”

Oι multi- instrumentalists Ágnes Tóth και Mihály Szabó σχημάτισαν στην Ουγγαρία το 2003 τους The Moon And The Nightspirit.

Έκτοτε κυκλοφόρησαν τέσσερις ολοκληρωμένους δίσκους (“Of Dreams Forgotten And Fables Untold”, “Reg Rejtem”, “Ősforrás” και “Mohalepte”) στο πλευρό της Equilibrium Music. Η πέμπτη τους ολοκληρωμένη κυκλοφορία φέρει τον τίτλο “Holdrejtek” και κυκλοφόρησε από την Γερμανική Prophecy.

O καινούριος δίσκος κινείται μουσικά στα μονοπάτια του παρελθόντος χωρίς να παρουσιάζει  εκπλήξεις. Στις εννέα συνθέσεις που αποτελούν το “Holdrejtek” θα ακούσει κανείς καλοπαιγμένο pagan medieval folk, διανθισμένο με oriental στοιχεία, ενώ εκτός απο βιολί και την ακουστική κιθάρα γίνεται και χρήση παραδοσιακών οργάνων , όπως το μoγγολικό morin khuur και το σλοβάκικο fujara (κάποιο είδος πνευστού αν κατάλαβα καλά).

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου η βασική θεματολογία παραμένει η αγάπη για τη φύση, προσεγγίζοντας όμως αυτή τη φορά απο μια περισσότερο φιλοσοφική πλευρά, εμπνευσμένη από τον Σμαραγδένιο Πίνακα (sic) του Ερμή του Τρισμέγιστου.Μεγάλο φάουλ κατ’ εμέ η απώλεια της Αγγλικής γλώσσας, αλλά αν αναλογιστεί κανείς το τελικό αποτέλεσμα και την εντυπωσιακή φωνή της Agnes μιλάμε για πταίσμα.

Κοινώς ένα φθινοπωρινό παραμύθι που ακούγεται ευχάριστα, ενώ ακρόαση με την ακροάση κερδίζει περισσότερο έδαφος εντός σου. Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όσους έχουν ανοιχτά αυτιά για να ακούσουν κάτι διαφορετικό,αλλά και σε όλες τις δανδελοφορεμένες ψυχές εκεί έξω που αρέσκονται σε αυτά.

441