JETHRO TULL: Ζωντανά στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Jethro Tull

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 – Μονή Λαζαριστών

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου οι θρυλικοί Jethro Tull θα εμφανιστούν στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών παραδίδοντας ακόμη μια φορά μαθήματα ροκ ιστορίας.

Ένα χρόνο μετά τη μεγαλειώδη συναυλία τους στο Ηρώδειο, ο Ian Anderson και η παρέα του θα κάνουν μια στάση στη συμπρωτεύουσα παρουσιάζοντας μια μοναδική best-of setlist.

Ορμώμενοι από το Blackpool της Αγγλίας, οι Jethro Tull ξεκινούν το μουσικό τους ταξίδι στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Σήμερα, με 60 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως, περισσότερα από 21 άλμπουμ μεταξύ των οποίων 11 χρυσά και 5 πλατινένια και με περισσότερες από 3,000 live εμφανίσεις σε 40 χώρες, οι Jethro Tull έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο σημαντικά και εκκεντρικά progressive rock συγκροτήματα του 20ου αιώνα.

Στο κέντρο της σκηνής ξεχωρίζει η εμβληματική περσόνα του Ian Anderson, ο οποίος παίρνει τον ρόλο του ηγέτη του γκρουπ. Με μια καλλιτεχνική ευφυΐα που ξεχώρισε ήδη από τα πρώτα βήματα της μπάντας, ο Anderson τολμά να βάλει το φλάουτο σαν βασικό όργανο στη μηχανή των Jethro Tull, κάνοντάς το παράλληλα σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος.

Στα πρώτα τους δισκογραφικά χρόνια ξεπηδά το blues ντεμπούτο τους This Was (1968), το οποίο διαδέχεται το Stand Up (1969), αλλά και το Benefit (1970), ο δίσκος προπομπός που μας προετοιμάζει για το magnum opus τους, Aqualung (1971). Τα λόγια περιττεύουν για αυτό το αριστούργημα το οποίο θεωρείται ως μια από τις πιο σημαντικές ροκ κυκλοφορίες όλων των εποχών.

Η progressive rock, περήφανη για τα άξια τέκνα της, βρίσκει μια για πάντα στο Locomotive Breath και το Hymn 43 τους ύμνους που θα τραγουδηθούν από χιλιάδες fans παγκοσμίως. Μέσα από μια μουσική πορεία 5 δεκαετιών, ο ήχος των Jethro Tull ταξίδεψε από τα blues και τη jazz, την progressive αλλά και την ορθόδοξη rock, μέσα από τα folk ηχοτόπιά τους. 

Η μπάντα που λατρεύτηκε από τους Steve Harris και Bruce Dickinson, Eddie Vedder, Nick Cave, John Myung, Marcus Siepen και Joe Bonamassa, έρχεται για μια αξέχαστη συναυλία την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Χρήσιμα links
jethrotull.com/
facebook.com/officialjethrotull/?fref=ts
instagram.com/jethrotull_/
youtube.com/user/tullmanagement
twitter.com/jethrotull
soundcloud.com/ia-taab2

Locomotive Breath – live

Πληροφορίες

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 36€

Σημεία προπώλησης
www.highpriority.gr
www.ticketmaster.gr
Τηλεφωνικό κέντρο Ticketmaster 2108938111
Δίκτυο καταστημάτων Public
*Για αγορές μέσω Internet & Public υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου

Φυσικά σημεία προπώλησης

IANOS
Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-21:00
Σάββατο, 09:00-20:00

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
Κολοκοτρώνη 25, Σταυρούπολη
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-14:00 (από 08/01/2020)

Για περισσότερες πληροφορίες και πλήρη δημοσιογραφική ενημέρωση απευθυνθείτε στο: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. & στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (+306932526436)

929