Under The Quarry Metal Fest Vol. IV: Στις 7 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Βεΐκου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πιο καυτο metal fest της Αθηνας ειναι εδω!

Σε ενα απο τα πιο ομορφα μερη της πολης, στο Αμφιθεατρο Αλσους Βεϊκου, στο Γαλατσι!

Στα πλαισιου του καλοκαιρινου Φεστιβαλ Γαλατσιου, το fest υποδεχεται 7 εξαιρετικες μπαντες, που για 6+ ωρες θα γεμισουν τον ζεστο αερα του Αλσους με μεταλλικους, power & progressive ηχους!!!

Υπο την αιγιδα του Δήμου Γαλατσιου

Υπευθυνος Διοργανωσης: Παναγιώτης Παπαγεωργιου

Με την υποστηριξη της Seven Prime

•Οι headliners SUNBURST:
Οι Sunburst δημιουργήθηκαν το 2010 από τον Gus Drax,τον Βασίλη Γεωργίου και τον Κώστα Μυλωνά. Ξεκίνησαν να γράφουν σταδιακά demos τα οποία και μοιράστηκαν στο YouTube.
Αυτά τα demos τράβηξαν τη προσοχή διοργανωτών συναυλιών στο εξωτερικό και η μπάντα ξεκίνησε να παίζει συναυλίες στο εξωτερικό.
Το 2014 το line up της πρώτης περιόδου της μπάντας ολοκληρώθηκε με τη προσθήκη του Νίκου Γεωργιτσόπουλου στο μπάσο.
Η μπάντα με σταθερο πλέον line up ξεκίνησε την εγγραφή του 1ης άλμπουμ και έπαιξε στο φημισμένο Power  Prog and Metal Fest στο Βέλγιο.
Το 2016 κυκλοφόρησε το 1ο άλμπουμ της μπάντας με τίτλο «Fragments of Creation» το οποίο απέσπασε αποθεωτικές κριτικές από τον Μουσικό τύπο και το κοινό.
Οι Sunburst έχοντας παίξει δίπλα σε ονόματα όπως Saxon,Symphony X,Kamelot,Fates Warning,Amorphis και άλλους ετοιμάζεται για το 2ο πλέον άλμπουμ της έχοντας και 5ο μέλος στη συνθεση της. Τον Γιάννη Γαλανάκη στα πλήκτρα ο οποίος ανακοινώθηκε από τη μπάντα μες το 2019.

•οι co-headliners alt/progsters Until Rain, απο Θεσσαλονικη:
Οι Until Rain είναι ένα prog/alt metal συγκρότημα που ιδρύθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει 4 δίσκους και ένα EP.
To 2009 υπέγραψαν στην Steel Gallery Records για την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους «The Reign of Dreams».
Δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2011, κυκλοφόρησαν το EP Pandemic.
Αμέσως μετά ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις του δεύτερου ολοκληρωμένου δίσκου τους, το «Anthem to Creation», του οποίου τη μίξη ανέλαβε ο Jens Bogren στο Orebro της Σουηδίας.
Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την Αγγλική εταιρία Escape Music στις 23 Αυγούστου του 2013 και έλαβε διθυραμβικές κριτικές σε όλον τον κόσμο, πιάνοντας μάλιστα την κορυφή σε πολλές λίστες εκείνης της χρονιάς (καλύτερο άλμπουμ για το 2013 κτλ.).
Αμέσως μετά την κυκλοφορία του δίσκου, η μπάντα περιόδευσε σε 15 Ευρωπαϊκές πόλεις με σκοπό την προώθησή του (Λονδίνο, Παρίσι, Βαρκελώνη, Βιέννη, Μιλάνο κ.α.), παίζοντας σε θρυλικά venues όπως το Z7 στην Ελβετία και το Divan du monde του Παρισιού μεταξύ άλλων .
Το μικρό δισκογραφικό κενό που ακολούθησε ήταν μια μεταβατική περίοδος για τους UR, με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, αλλά και νέα μονοπάτια στον ήχο τους. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος (Beast in Black), αντικαταστάθηκε από τον Cons Marg (Arjen Lucassen’s Epic Choir) στη φωνή, ενώ ο Alex Hughes από τον Matthew Vella στα τύμπανα. Στο μπάσο ο Linus Abrahamson (Andromeda) αντικατέστησε τον Βασίλη Γκαγκαβούζη και η Donna Zed την Vicky Psarakis (The Agonist), στα backing vocals.
Χωρίς χρονοτριβές, συστήνονται εκ νέου στο κοινό, κυκλοφορόντας τον 3ο τους  δίσκο το 2017, με τίτλο «Inure», με δισκογραφική εταιρία την Αμερικάνικη Sensory Records (Circus Maximus, Riverside, etc.). Η μίξη και το μάστερ έγινε από τον Daniel Cardoso των Anathema στην Πορτογαλία. Δεύτερη μεγάλη Ευρωπαϊκή περιοδεία και επισκέψεις σε ακόμα περισσότερες χώρες αυτήν τη φορά.
Οι Until Rain, όλα αυτά τα χρόνια  της πορείας τους έχουν μοιραστεί το stage με ονόματα όπως Psychotic Waltz, Jeff Martin (The Tea Party), Rotting Christ, Andromeda, Firewind, Wolverine, Septic Flesh, Leprous, Persefone κ.α. ενώ έχουν εμφανιστεί και σε μεγάλα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ όπως το Prog Power Europe (2015) στην Ολλανδία ή το Metal Over Malta (2016).
Τον Μάιο του 2019, κυκλοφορούν την 5η κατά σειρά δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο «Season V» υπό την αιγίδα της Rock of Angels Records. Ένας δίσκος που ηχογραφήθηκε ως συνήθως σε διάφορα μέρη της Ευρώπης (Αγγλία, Ελβετία, Σουηδία, Ελλάδα), αλλά αυτή τη φορά τη μίξη και το μάστερ επιμελήθηκε ο πληκτράς της μπάντας, Λευτέρης Γερμενλής.
Ένα concept album, βασισμένο στην τηλεοπτική σειρά The Leftovers (βασισμένη σε βιβλίο του Tom Perrotta), σκοτεινό και μυσταγωγικό, με νέα μουσικά στοιχεία και πειραματισμό, που ήδη έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές σε όλο τον πλανήτη. Επίσης κυκλοφόρησαν 3 video για την προώθηση του δίσκου δουλεύοντας για 2η φορά με την σκηνοθέτη Charlene Mercedes.
Έχοντας πλέον ως μόνιμο μέλος στο μπάσο τον Ντίνο Αθανασέλο, ετοιμάζονται για τις επερχόμενες εμφανίσεις τους  με σκοπό την προώθηση του Season V.

•οι Αθηναιοι metallers Desert Near The End:
Οι Desert Near The End είναι μια Power/Thrash μπάντα από την Αθήνα. Με έτος ίδρυσης το 2009 μπήκαν ενεργά στην σκηνή το 2011 με την κυκλοφορία του “A Crimson Dawn” ενός concept άλμπουμ που αποτελεί την αφετηρία μια τριλογίας για την συμβολική αναζήτηση ενός “αληθινού ηλίου”. Δισκογραφικά, το επόμενο βήμα τους ήρθε το 2014 με την κυκλοφορία του “Hunt For The Sun” με το οποίο συνέχισαν να χτίζουν γέφυρες μεταξύ του 90’s ήχου που είναι η μουσική αφετηρία τους και του σύγχρονου metal αγγίζοντας πιο extreme τρόπους έκφρασης. Σαν επιστέγασμα αυτού του οράματος το 2016 κυκλοφόρησε το “Theater Of War” στο οποίο η μπάντα συνεργάστηκε με τον Tue Madsen υπεύθυνο για τον ήχο των Heaven Shall Burn, The Haunted, Meshuggah και πολλών άλλων. Ο δίσκος περιέχει την πιο επιθετική και extreme ηχητικά προσέγγιση της μπάντας και αποτελεί θεματικά την ολοκλήρωση της τριλογίας που ξεκίνησαν με το ντεμπούτο τους. Το άλμπουμ υποδέχτηκε με πολύ θερμές κριτικές ο μουσικός τύπος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τον Μάρτιο του 2019 κυκλοφορεί το τέταρτο άλμπουμ τους με τίτλο ” Of Fire and Stars” το οποίο δεν λειτουργεί πλέον σαν γέφυρα μεταξύ των επιρροών τους αλλά σαν η ολοκλήρωση της αναζήτησης του προσωπικού τους ήχου. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα Incorporated M. Studios από τον Βασίλη Παππά που ανέλαβε και την μίξη και συμπεριλαμβάνει συμμετοχές από τους Constantin Maris (Forbidden Seed), George Thane (Orion’s Reign) και Sverd T. Soth (Among Ruins, BattleRoar).
Οι Desert Near The End έχουν συνεχή συναυλιακή παρουσία με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, είτε μόνοι τους είτε ανοίγοντας για ξένα σχήματα (Primordial, Wolfheart, Flotsam & Jetsam, The Agonist, Metal Church) αλλά και στο εξωτερικό.

•οι Αθηναιοσαλονικεις Icedearthers Forbidden Seed:
Οι Forbidden Seed είναι μία  Power Metal μπάντα από την Θεσσαλονίκη η οποία  δημιουργήθηκε από τον Constantin Maris το 2013, όπου με την βοήθεια του μπασίστα Νίκου Ζώτου, του κιθαρίστα Γιώργου Ματίκα και του ντράμερ Mike Verros σαν session μέλος ξεκίνησαν να ηχογραφούν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά.

Έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο τους album “From Sand to Eternity” το οποίο απέσπασε πολύ καλές κριτικές από Ελλάδα και εξωτερικό και κυκλοφόρησε από την Rock Of Angels Records τον Νοέμβριο του 2015 , οι Forbidden Seed έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στο Rock On The Beach Festival το Καλοκαίρι του ίδιου έτους μαζί με τους Redrum, Bonfire κ.α .Τον επόμενο χρόνο οι Forbidden Seed  αφοσιώθηκαν στην δημιουργία του επόμενού τους studio album, προσθέτοντας δύο καινούργια μέλη στο line up,  με   την μπάντα πλέον να αποτελείται από τους Constantin Maris (Starve the Hydra, Atrocity Pioneer)  – Vocals , Nik Danielos (Bend For Eleven – Blue Flames – Downtown Association) – Bass, George Matikas (Downtown Association) – Guitar , Athan “Lyssa” Kazakis ( Redrum) – Guitar και Kostas Matis – Drums.

Το Καλοκαίρι του 2016 εμφανίστηκαν στο πρώτο Under The Quarry Festival που διοργάνωσε ο Παναγιώτης “Parthos” Παπαγεωργίου  σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου στο ανοιχτό θέατρο του Άλσους μαζί με τους Need, Null O Zero, Parthian Shot, False Coda, Lightfold και Deathcrop Valley. Ο Ιανουάριος του 2017 βρίσκει την μπάντα στα Prassein Aloga & LittleBig Studios, να δουλεύει πάνω στην καινούργια της δισκογραφική δουλειά, την παραγωγή της οποίας ανέλαβε ο Κώστας Βρετός (Wardum – Jaded Star). Στις 11 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς οι Forbidden Seed μοιράζονται την σκηνή με τους Innerwish στην Θεσσαλονίκη,  στα πλαίσια της προώθησης του ομότιτλου δίσκου τους.H μπάντα λίγο καιρό μετά, επιστρέφει στον τετραμελές σχηματισμό της ακόμα μια φορά, καθώς οι μουσικοί τους δρόμοι χωρίζουν με τον Athan “Lyssa” Kazakis μετά από περίπου ένα χρόνο. Στις 9 Μαρτίου του 2018 , σχεδόν δυόμιση χρόνια μετά το ντεμπούτο τους, οι Forbidden Seed κυκλοφορούν από την Steel Gallery Records το “The Grand Masquerade” . Ένα βαρύτερο, πιο σκοτεινό και πιο ώριμο άλμπουμ, που συνδυάζει τα μελωδικά στοιχεία του συγκροτήματος με την επιθετικότητα του σημερινού ήχου. Το άλμπουμ είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά από τον προκάτοχό του, τόσο στο ύφος όσο και στον ήχο. Το “The Grand Masquerade” περιέχει δεκατέσσερις νέες συνθέσεις και πλαισιώνεται από μερικούς εξαιρετικούς guest μουσικούς όπως ο Yannis Papadopoulos (Beast in Black, ex- Wardrum), o Sverd T. Soth (Among Ruins, BattleRoar), ο Alexandros Papandreou (Desert Near the End) και ο Kosta Vreto (Wardrum, Jaded Star). Το 2019, οι Forbidden Seed πραγματοποίησαν κάποιες προωθητικές εμφανίσεις για το “The Grand Masquerade”, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια , χώρις τον George Matikas καθώς οι υποχρεώσεις του δεν του επέτρεπαν πλέον να συνεχίσει μαζί τους. Στην παρούσα, οι Forbidden Seed ετοιμάζονται για την εμφάνιση τους στο τέταρτο Under the Quarry Festival καθώς και για τις επόμενες τους εμφανίσεις , οι οποίες θα κλείσουν τον κύκλο του “The Grand Masquerade” λίγο πριν ξεκινήσουν τις ηχογραφίσεις του νέου τους album. 

•Οι ιδιαιτεροι, σκοτεινοι Nochnoy Dozor:
Οι Nochnoy Dozor κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP που φέρει ως τίτλο το όνομά τους, μέσω της Γερμανικής Prophecy Productions και ήδη έχουν πραγματοποιήσει αρκετές Live εμφανίσεις.
Η μουσική τους διακρίνεται από μία πληθώρα ειδών, περιλαμβάνοντας ambient ηχοτόπια και pop σφηνάκια, μέχρι heavy breaks και στιγμές σκληρών ροκ ξεσπασμάτων. Σε όλα αυτά, περίπλοκες αλληλεπιδράσεις κιθαρών και synths, συμβαίνουν αρμονικά και με απόλυτη φυσικότητα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μπάντας, η συνύπαρξη δύο γυναικείων φωνών, οι οποίες καθοδηγούν την ακρόαση χάρη στο αρμονικό δέσιμό τους.
Είναι γεγονός ότι οι Nochnoy Dozor έχουν έρθει απολύτως έτοιμοι και αποφασισμένοι να διαγράψουν την πορεία τους με επαγγελματισμό και σοβαρότητα.

•οι Αθηναιοι goth-driven progsters art of simplicity:
Οι art of simplicity δημιουργήθηκαν το 2003 στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια να παίξουν μουσική που να συνδυάζει τόσο την “τέχνη” όσο και την “απλότητα”. Το αποτέλεσμα είναι ένα εγκεφαλικό progressive metal που επηρεάζεται μεταξύ άλλων από την post και gothic σκηνή, μέσα σε ένα concept album που καλύπτει κυρίως κοινωνικά θέματα. Η ιδιαιτερότητα της μουσικής τους δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ξεχωριστή και αναγνωρίσιμη.

Το συγκρότημα έχει δεχτεί θετικές κριτικές από την Ελλάδα και όλο το κόσμο και έχει κατοχυρώσει τον εαυτό του ως μια ανερχόμενη δύναμη, ενώ από την ίδρυση τους έχουν εμφανιστεί σε όλη την Ελλάδα. Το ξεκίνημα έγινε με το demo “asymmetric” (2005) το οποίο ανακηρύχθηκε “demo του μήνα” στο Metal Hammer, ενώ ακολούθησε σύντομα το ντεμπούτο τους “Caught in this Iless Storm” (2007), που δέχτηκε αρκετά θετικές κριτικές σε παγκόσμιο επίπεδο. Το “When Fables have a Bitter Taste” (2016) είναι η πιο πρόσφατη δουλειά τους, η οποία υπήρξε αποδέκτης μόνο θετικών κριτικών και βρέθηκε σε λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς. Στο τέλος του 2019 αναμένεται η καινούρια κυκλοφορία τους, “The Chains that Bind us”

•σε ρολο opening act, οι power/progsters SOLID FAITH:
Οι Solid Faith μετά απο αρκετά χρόνια απουσίας επανήλθαν δυναμικά τον Δεκέμβρη του 2017 με την έλευση στα φωνητικά του Θοδωρή Μαρτίνη.Το σχήμα κινείται στον χώρο του progressive metal έχει δυο ep στο ενεργητικό του (Empty Promise 1999/Moments 2001) τα οποία απέσπασαν πολύ καλές κριτικές απο το Metal Hammer και τα έντυπα/μέσα της εποχης.To Under The Quarry τους πετυχαίνει στην ολοκλήρωση της πρώτης τους δουλειάς με τίτλο Eternal Quest ένα άλμπουμ που θα αποτελείτε απο 10 τραγούδια και που θα βγεί μέχρι το τέλος του 2019.Mε 7 συναυλίες ήδη στο ενεργητικό τους τον τελευταίο 1,5 χρονο έρχονται στο Under The Quarry για να μας παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς που ετοιμάζουν ενώ πριν το φεστιβάλ θα παρουσιαστεί και επίσημα με lyric video ενα απο τα 10 τραγούδια που ετοιμάζουν το Eternal Quest που έχει και τον τίτλο του άλμπουμ.Οι Solid Faith είναι… Παντελής Μουντούρης/Κιθάρα, Θοδωρής Μαρτίνης/Φωνητικά, Βύρων Γκάτσης/Μπάσο και Κώστας Καραπετσάκος/Ντραμς.

Σας περιμενουμε ολους, σε μια βραδια που θα συζητηθει καιρο!!!

-Ευκολη προσβαση (κεντρικοι δρομοι, λεωφορεια, ΗΣΑΠ)
-Δωρεαν Εισοδος
-Δωρεαν Παρκινγκ

Stay tuned!!!! Be there!!!

https://www.facebook.com/events/1447658215376513/

463