SKYBINDER: Κυκλοφορούν το ντεμπούτο album τους στις 20 Ιουλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Skybinder  είναι μια metalcore μπάντα από την Αθήνα . Ο Σίμος (Κιθάρα) και ο Αντώνης (Κιθάρα) πάιζαν για αρκετό καιρό μαζί μουσική και πριν ένα χρόνο περίπου την άνοιξη του 2018 αποφάσισαν να πάνε ένα βήμα παρακάτω έχοντας σαν σκοπό να αποτυπώσουν σε ένα δίσκο τις συνθέσεις που έφτιαχνε εκείνο τον καιρό ο Αντώνης, ο οποίος είναι και ο παραγωγός του Δίσκου. Μετά από σύντομη αναζήτηση το σχήμα πλαισίωσε ο Δημήτρης (μπάσο) ο οποίος ήταν παλιός φίλος των παιδιών και συμμετείχε στη μοντέρνα μουσική σκηνή. Στη συνέχεια Ψάχνοντας για φωνή και “ξεψαχνίζοντας” το τi υπάρχει στην σκηνή του metalcore στην Ελλάδα από φωνή ο Σίμος έπεσε πάνω σε κάποιες μουσικές απόπειρες που είχε κάνει ο Γιώργος (Φωνή) και του τράβηξαν το ενδιαφέρον. Δεν χρειάστηκε πολύ για να γίνει μέρος του όλου εγχειρήματος αφού και ταλέντο υπάρχει και άπειρη όρεξη για  μουσική !

Το μόνο που έλειπε ήταν τα τύμπανα που στο συγκεκριμένο είδος είναι κάπως απαιτητικά, εκεί ήρθε να δώσει λύση ο Κώστας ο Μυλωνάς ντράμερ των Forey Betwen the Ocean ο οποίος τους σύστησε τον Τάσο (Τύμπανα) και έτσι μέσα σε ένα διάστημα 1 μήνα το σχήμα είχε ολοκληρωθεί και ήδη δούλευε το πρώτο υλικό. Παράλληλα με κάποιες ζωντανές εμφανίσεις (support act Thy Art Is Murder, Oceans Ate Alaska and Pro-Pain) και ανάμεσα από την κυκλοφορία 3 singles, οι συνθέσεις παίρναν την τελική τους μορφή. Προς το τέλος του καλοκαιριού και στο home studio του Αντώνη ξεκινάει η προ παραγωγή και μετέπειτα οι ηχογραφήσεις και η τελική διαμόρφωση των κομματιών για ένα διάστημα 7 μηνών με πρόβες στο ενδιάμεσο. Το ύφος των κομματιών είναι ένας συνδυασμός από σύγχρονα στοιχεία με πιο κλασσικά metalcore ακούσματα κάτι το οποίο δεν είναι και τόσο συχνό σαν άκουσμα στην Ελληνική σκηνή.

Η μπάντα σήμερα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορίας στις 20 Ιουλίου 2019 της πρώτης ολοκληρωμένης δισκογραφικης δουλείας τους με τίτλο “Trauma And Trial”. Μπορείτε να βρείτε το υλικό τους μεσώ όλων των streaming servicies στον παρακάτω σύνδεσμο http://spinnup.link/233883-fathoms Καθώς και το PROMO VIDEO του CD εδώ
 
“Trauma And Trial” tracklisting:
1.    Trauma/Trial
2.    Daggers
3.    Building Walls
4.    My Severance
5.    Deadweight
6.    Fathoms
7.    The Pretender
8.    Sea of Regrets
9.    Hollow
10.   Anchored
11.   Leap Of Faith
12.   Restless Toughts



Πρόσφατα, οι Skybinder κυκλοφόρησαν ένα single από το επερχόμενο δίσκο με όνομα “FATHOMS” καθώς και ενα PROMO VIDEO ( https://www.youtube.com/watch?v=CyEFfpCeQbc ) το οποίο αποτελεί και την εισαγωγή του, δίνοντας έτσι μια πολύ καλή αίσθηση για το περιεχόμενο.

Skybinder είναι οι Αντώνης Μακρογιάννης (Guitars), Σίμος Χάλαρης (Guitars), Γιώργος Πλασκασοβίτης (Vocals), Δημήτρης Λεμπέσης (Bass) και Τάσος Κόλιος (Drums).

Βρείτε την Μπάντα εδώ :
Facebook: https://www.facebook.com/skybindereu/
YouTube : https://www.youtube.com/channel/UCabXhMRkm6YslGAPztigYyA
Instagram: https://www.instagram.com/skybindereu
Twitter: https://twitter.com/Skybinder1
Soundcloud: https://soundcloud.com/user-214920863

213