Love 'n' Peace Festival 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

This Summer – three bands united to celebrate the spirit of liberation and the unstoppable force of love

June 21st 2019
Door open : 19:00
Damage : 7 euros

Line Up :

Low Gravity Band

Οι Low Gravity Band παρουσιάζουν στο κοινό έναν ιδιαίτερο instrumental 60’ς 70’ς ψυχεδελικό Heavy-Blues Rock ήχο με πολλές αναφορές σε Funk, Jazz, fusion, Post Rock. Αποτελούνται από πρώην μέλη γνωστών συγκροτημάτων τις εγχώριας σκηνής (Terminal Curve – Purple Overdose – Misuse – Gravity Says_I – Sugah  Galore κ.α.). Οι Low Gravity Band αυτόν τον καιρό ηχογραφoύνε το πρώτο studio Album.

Illegal Operation

Ηταν γύρω στο 1790 όταν ο Μπαρμπα Λαμπρος ο ταχυδρόμος, πρόγονος του ντραμερ των Illegal Operation Μαριου Σαρακινού, αποφασισε να φτιάξει την καλύβα του σε ενα χωράφι με βελανιδιές κάπου στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού. Μην εχοντας και πολλά να κάνει,άρχισε να πειραματίζεται με την κατασκευή κρουστών, μιας και το ξύλο της βελανιδιάς είναι αρκετα ευλύγιστο.  Σιγα σιγά έφτιαξε ένα σετ που αποτελείτο απο διάφορα μικρά στρογγυλά κρουστά καθώς και ένα μεγάλο το οποίο χτύπαγε με το πόδι και που ονόμασε ‘κάσα’. Ηταν πλέον θέμα χρόνου και εξάσκησης να μαθει να παίζει μοναδικά αυτήν την νέα του ανακάλυψη, πράγμα που κατάφερε. Τα χρόνια πέρασαν,γνώρισε και άλλους μουσικούς και γύρω στα 1820 έφτιαξε το συγκρότημα του, τους ‘Αρματολς’ Το αντίζηλο γκρουπ της εποχής  στην περιοχή ήταν οι ‘Κλεφτς’. Για να τελειοποιήσει τον ήχο του ο μπαρμπα Λαμπρος ο ταχυδρόμος πήγαινε στις προβες καθε φορά και με άλλη κάσα.
– “Μ’ άλλη κάσα ΜπαρμπαΛάμπρο”; τoν ρωτάγανε
– “M’ άλλη κάσα” απάνταγε αυτός
Ε, Μ’ άλλη κάσα την μια, μ’ άλλη κασα την άλλη, του βγήκε το παρατσούκλι
“Μπαρμπα Λαμπρος ο Μαληκάσας” και η περιοχή μετά τον θανατό του πήρε το όνομά του…”Μαληκάσα”.
Βέβαια σημερα την περιοχή την γνωρίζουμε ως Μαλακάσα και το χωράφι του μπαρμπα Λαμπρου ανήκει πλέον στον Σταύρο, εναν φασαριόζο μηχανόβιο  απο την Κυψέλη που το χρησιμοποιεί για να κάνει ροκ φεστιβάλ. Την Παρασκευη 21 Ιουνίου, ο Μαριος Σαρακινός,ο ντράμερ απόγονος του μπαρμπα Λαμπρου του Μαληκάσα, μαζί με το συγκρότημά του Illegal Operation, θα σπείρει με ήχους αυτό το μαγικό κομμάτι γης.
Τι κάσα θα φέρει, ο θεός και η ψυχή του.

Mother Of Millions

Οι Αθηναίοι prog-rockers Mother of Millions κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους “Human” το 2014 κι εξελίσσουν την μουσική τους ταυτότητα με  το “Sigma” του 2017, κερδίζοντας κοινό και κριτικούς. Μόλις 1,5 χρόνο μετά, επιστρέφουν δισκογραφικά με το τρίτο τους concept album “Artifacts”, το οποίο κυκλοφορεί από τις 22 Μαρτίου από τη ViciSolum Productions και ήδη λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές από  τον παγκόσμιο μουσικό τύπο. Γεμάτοι συναυλιακοί χώροι, ένα διαρκώς αυξανόμενο fan base, όπως και μία διαρκής ροπή προς επιλεγμένες, μνημειώδεις εμφανίσεις, εντός  και εκτός Ελλάδας -πολλές φορές στοcπλευρό παλαιοτέρων και σημαντικών ονομάτων του χώρου, όπως οι Textures, Pain of Salvation, Devin Townsend, Leprous, Oceans of Slumber, For All We Know, και Sleep Makes Waves. Ο ήχος των Mother Of Millions μπορεί να περιγραφεί ως εξίσου ογκώδης, όσο κινηματογραφικός. Έντονα ηχοτοπία που διαπνέονται από περίπλοκους  ρυθμούς, prog-rock αισθητική και folk αναφορές.

125