BLACK TUSK: Ζωντανά στην Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Black Tusk (USA) ζωντανά στην Αθήνα
With special guests: Insect Radio (GR) + Korsikov (GR)
Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι)
Κυριακή 12 Μαϊο
Πόρτες: 21:00
Πληροφορίες: www.facebook.com/events/400437443850295

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• 15€ (προπώληση)
• 18€ (ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Le Disque Noir Records Shop (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα, τηλ.: 211 214 3554)
• Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, Αθήνα, τηλ.: 210 3218373)
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
• Wind
• Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)
• Yolenis Greek Gastronomy Center (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 – www.yolenis.com)
• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/mousiki/temple/black-tusk-live-at-temple

Οι Black Tusk γεννήθηκαν από ιδρώτα. Ήταν ο ιδρώτας της σκληρής προσπάθειας, αυτό που σημάδεψε τα πρώτα χρόνια των Black Tusk από την Savannah της Georgia. Σχηματισμένη το 2005 από τρεις κολλητούς φίλους, τον μπασίστα Jonathan Athon, τον κιθαρίστα Andrew Fidler και τον ντράμερ James May, η μπάντα ξεκίνησε να λαξεύει ένα μείγμα επιθετικών φωνητικών, βρώμικου πανκ και λασπώδους heavy metal, με μία μεγάλη και παχιά δόση από Motorhead, καταλήγοντας στην δημιουργία αυτού που οι ίδιοι αποκαλούν swamp metal. Το όνομα κόλλησε και ο ήχος ξεκίνησε να εξαπλώνεται, καθώς οι ίδιοι επεδίωξαν να περιοδεύσουν εκτενώς από το πρώτο κιόλας EP τους, το τραχύ και ακατέργαστο “When Kingdoms Fall” του 2005. Συνέχισαν στον ίδιο έντονο ρυθμό, ηχογραφώντας δύο ακόμη demos (το άτιτλο του 2006 και το “The Fallen Kingdom” του 2007). Ακολούθησε η υπογραφή δισκογραφικού συμβολαίο με την Hyperrealist για την κυκλοφορία του ντεμπούτο “Passage Through Purgatory” το 2008, ενώ το 2009 τους βρήκε να κυκλοφορούν τρία split albums, με τους The Holy Mountain, ASG και Fight Amp αντίστοιχα. Λίγο καιρό μετά, τράβηξαν το ενδιαφέρον της Relapse Records, ξεκινώντας μια ακόμη πιο φρενήρη δισκογραφική και συναυλιακή πορεία.

Η δισκογραφική εταιρεία από την Philadelphia και η μπάντα, δημιούργησαν μια συνεργασία που κρατάει μέχρι και σήμερα, η οποία ξεκίνησε από την κυκλοφορία του ανατρεπτικού “Taste the Sin” του 2010 αλλά και του πουλυαναμενόμενου διαδόχου “Set the Dial” του 2011. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει άλλα δύο EPs (το “Tend No Wounds” του 2013 και το ψηφιακό EP “Vulture’s Eye” του 2014) εξακολουθώντας να περιοδεύουν ασταμάτητα σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με σχήματα όπως οι Red Fang, Kvelertak, Down, Municipal Waste, Fu Manchu, Inter Arma, Intronaut και πολλά άλλα, ενώ επιλέχθηκαν και για να συμμετάσχουν στο Orion Festival των Metallica το 2012.

Το 2014 μπήκαν και πάλι στο στούντιο με τον παλιό φίλο και άκρως επιτυχημένο μηχανικό ήχου, Joel Grind, για να επανέλθουν στην ενεργό δισκογραφική δράση, δουλεύοντας πάνω στο “Pillars of Ash”, το οποίο κυκλοφόρησε τελικά το 2016. Πριν προλάβουν όμως να προβούν στην κυκλοφορία του album, και να ξαναμπούν στο μεγάλο άσπρο van τους, οι Black Tusk υπέστησαν ένα καίριο και κρίσιμο πλήγμα, πέραν από οτιδήποτε είχαν ποτέ φανταστεί.

Τον Νοέμβριο του 2014, λίγες εβδομάδες πριν η μπάντα ξεκίνησει την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής προγραμματισμένη περιοδεία της, ο Athon τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα μοτοσυκλετιστικό ατύχημα. Λίγες μέρες μετά, στις 9 Νοεμβρίου του 2014, απεβίωσε, στην ηλικία των 31 ετών, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες φίλους, συγγενείς και τον αγαπημένο του σκύλο Cutter, όπως και τα αδέρφια του στους Black Tusk. Η στήριξη από τους οπαδούς, και άλλους μουσικούς από όλο τον κόσμο ήταν τεράστια, ενώ συντετριμμένοι, ο Andrew και ο James παράτησαν για λίγο καιρό τα όργανά τους, και προσπάθησαν να συνειδητοποιήσουν τον χαμό του φίλου τους, για να συνεχίσουν τις ζωές τους. Για μερικές εβδομάδες, το μέλλον της μπάντας ήταν αβέβαιο, αλλά ξαφνικά, οι εναπομείναντες δύο κατάφεραν να πάρουν την δύσκολη απόφαση να συνεχίσουν ό,τι έκαναν, εις μνήμην του Athon. Ο ίδιος ο Athon δεν θα μπορούσε δεν θα μπορούσε να διαλέξει καλύτερο διάδοχο, από τον Corey Barhost, έναν μακρόχρονο φίλο και βετεράνο μουσικό, που είχε το δικό του πρότζεκτ, υπό τον τίτλο Niche, και που για λίγο καιρό βοηθούσε τους Kylesa στην θέση του μπασίστα. Ο Barhorst αρχικά προσχώρησε στην μπάντα για να την βοηθήσει στην Ευρωπαϊκή της περιοδεία με τους Black Label Society, αλλά λίγο καιρό μετά αποτέλεσε μόνιμο μέλος των Black Tusk.

Οι Black Tusk είναι η μπάντα που πέρασε μέσα από δυσκολίες που θα κατάφερναν να διαλύσουν μια “αδύναμη” μπάντα, αλλά η αφοσίωση, η ξεροκεφαλιά και η επιμονή τους (η ίδια που κατάφερε να τους ταξιδέψει στο παρελθόν ανά τον κόσμο πιο μακριά απ’ όσο ο καθένας τους είχε ποτέ φανταστεί) ήταν η κινητήριος δύναμη για να συνεχίσουν αυτό που αγαπούσαν και που ήξεραν να κάνουν καλύτερα από οτιδήποτε άλλο.

Το 2018 οι Black Tusk επιστρέφουν δισκογραφικά με το νέο album “TCBT” που μοιάζει (παρά την απουσία του Athon) να είναι μία από τις πιο άρτιες και ποιοτικές κυκλοφορίες τους, παραδίδοντας χαρακτηριστικά σημεία που φέρουν την οργισμένη υπογραφή τους, μέσω μιας άκρως εξελιγμένης τραγουδοποιείας που πάει την μουσική τους ένα βήμα μπροστά. Τα “Closed Eye”, “Burn the Stars”, “Agali” και “Scalped” είναι αδιαμφισβήτητα κάποια από τα καλύτερα τραγούδια που η μπάντα έχει ποτέ γράψει, και δεν είναι μόνο μέρος μιας ακόμη εξαιρετικής δισκογραφικής δουλειάς. Το “TCBT” αποτελεί μια οργισμένη και αποφασιστική πολεμική κραυγή, όπως και μία σημαντικότατη προσθήκη, στον ήδη σπουδαίο δισκογραφικό κατάλογο της μπάντας.

LINKS:
• Black Tusk: www.blacktuskterror.com | www.facebook.com/BlackTusk
• Insect Radio: www.facebook.com/insectradioofficial
• Korsikov: www.facebook.com/korsikovgr
• Temple Athens: www.thetemple.gr | www.facebook.com/templeliveclub
• 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
• Website: http://thetemple.gr
• FB: www.facebook.com/templeliveclub
• Τηλ.: +30 210 3468523
• E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

214