DREAMLONGDEAD: Release live show για το "Umbra" στο Αν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2019

DREAMLONGDEAD

(”UMBRA” – Release Live Show)

*YouTube link ολόκληρου του δίσκου:

 https://www.youtube.com/watch?v=HzoxepDqzps&t=157s&fbclid=IwAR1XFcgdOZS0xljuZm_xlTG2quYRREl581q2Tj64DB6zkE91Ur5C7FtNeHI

Special Guests: YOVEL, PROGRESS OF INHUMANITY

Damage: 6 euros – Doors 20:30
Fb event: https://www.facebook.com/events/1710417119058685/



Tην Παρασκεύη 29 Μαρτίου οι DreamLongDead κατεβαίνουν τα σκαλιά της Σολωμού για να μας παρουσιάσουν την νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο ”Umbra”

Με επιβλητικά φωνητικά, ταχύτητες και γκρούβες που σου ξεκολλούν τον σβέρκο, ευφυής συνθέσεις, ”δύστροπες” δικασίλες και κιθαριστικά ξεσπάσματα που σπέρνουν τα πάντα στο άκουσμα τους, το ”Umbra”, ”σκάει” ως ογκόλιθος στην εγχώρια heavy/doom δισκογραφία!

Λίγα λόγια…..

DreamLongDead

«Tο soundtrack μίας γυρισμένης σε super-8 film και σκηνοθετημένης από τον George Romero, ασπρόμαυρης zombie exploitation ταινίας με θέμα της έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο όπου μόνο κανίβαλοι και junkies επιβιώνουν. Η διαθήκη ενός λεηλατημένου πλανήτη τον οποίο οι Ancient Ones έχουν πνίξει στα απεχθή πλοκάμια τους κι έχουν ξεσκίσει με τα νύχια τους…»

Έτσι περιγράφουν οι ίδιοι οι DreamLongDead το ύφος τους. Με άλλα λόγια, πρόκειται για death metal όπως ακριβώς θα έπρεπε να παίζεται και να ηχεί: Ωμό, απόκοσμο, τερατωδών διαστάσεων, ultra heavy, με πολύ ακραία, διπλά lead φωνητικά και αρκετές doom επιρροές. «Υπερβολικό» metal, θα έλεγε κανείς, με τη διαφορά ότι είναι προσανατολισμένο τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στην τραγουδοποιία, και αποδιδόμενο μουσικά με φυσικό, ευθύ τρόπο.

Οι DreamLongDead σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2010, και τα περισσότερα μέλη τους έχουν προϋπηρεσία σε διάφορα συγκροτήματα της ελληνικής underground σκηνής ήδη από τη δεκαετία του ’90. Από την αρχή της πορείας του μέχρι σήμερα, το συγκρότημα λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα, τηρώντας μία “do it yourself” νοοτροπία, κι έχει μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει 2 αυτοχρηματοδοτούμενα CD-albums, συγκεκριμένα τα “MadnessDeadGrave: Invocations Three to the Ones That Lurk at the Threshold” (2012) και “AriseHowlingDarkness: Of Cyclopean Masonry and Non-Euclidean Geometry” (2015). Σε όλο αυτό το διάστημα, η μπάντα έχει πραγματοποιήσει πολλές live εμφανίσεις τόσο μαζί με άλλα ελληνικά σχήματα, όσο και με διεθνή ονόματα όπως οι Pentagram, οι Oranssi Pazuzu και οι Obliteration.

Η νέα δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2018 και έχει τον τίτλο “Umbra”. Ηχογραφήθηκε στα Entasis Studios και σε συνεργασία με τον παραγωγό Νίκο Παπακώστα, από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2018. Στο συγκεκριμένο δίσκο, ενώ τα βασικά χαρακτηριστικά του ήχου των DreamLongDead παραμένουν παρόντα, υπάρχουν και κάποιες εκπλήξεις:

Οι συνθέσεις είναι σχετικά συντομότερες και πιο «πυκνές», οι ταχύτητες έχουν γενικά αυξηθεί (φτάνοντας στα όρια του grind σε ένα κομμάτι), ενώ περιλαμβάνεται κι ένα μελωδικό instrumental τραγούδι το οποίο ενισχύει τη γενικότερη κινηματογραφική ατμόσφαιρα τρόμου που διακατέχει αυτήν την κυκλοφορία.

Το “Umbra” κυκλοφορεί σε 300 περιορισμένα αντίτυπα βινυλίου (100 διάφανα & 200 μαύρα), και το εξώφυλλό του είναι ένα έργο του διάσημου Πολωνού σουρεαλιστή εικαστικού Zdzisław Beksiński.



Discography:
“MadnessDeadGrave: Invocations Three to the Ones That Lurk at the Threshold” (CD, Tape – 2012)
“MadnessDeadLive: Live Invocations to the Ones That Lurk at the Threshold” (digital live EP – 2013)
“AriseHowlingDarkness: Of Cyclopean Masonry and Non-Euclidean Geometry” (CD – 2015)
Abyssus/ Slaughtered Priest/ Death Courier/ DreamLongDead (4-way split 7’’ EP– 2016)
“Umbra” (LP, CD – 2018)

Band links:
Facebook: https://www.facebook.com/Dreamlongdead/
Bandcamp: https://dreamlongdead666.bandcamp.com/
YouTube: https://www.youtube.com/user/dldgreece

****************************
Yovel

”Οι Yovel είναι από την Αθήνα και παίζουν black metal. Σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2016 και το 2017 κυκλοφόρησαν το single ”Centennial”, ενώ το 2018 το ντεμπούτο τους ‘‘Hide tu’‘. Οι κυκλοφορίες αυτές σηματοδοτούν και την εκκίνηση του ταξιδιού που οι ίδιοι ορίζουν ως ‘‘Black Metal For The Oppressed”

Discography:
“Centennial” Single, April 2017
Debut Concept Album “Hɪðəˈtu”, April 2018.

Band links:
Facebook: https://www.facebook.com/yovelband/
YouTube: https://www.youtube.com/yovelband

316