BALOTHIZER: Η Louvana Records παρουσιάζει τους Balothizer στα eleven63 Sessions

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Louvana Records παρουσιάζει ένα ακόμα επεισόδιο από τη σειρά των ζωντανά κινηματογραφημένων ηχογραφήσεών της. Αυτή τη φορά μέσω των elever63 Sessions, παρουσιάζεται το συγκρότημα Balothizer, ένα ηλεκτρικό δυναμικό τρio που έχει τη βάση του στο Haringey του Βόρειου Λονδίνου. Αυτή η  πόλη που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τη διαρκή συγχώνευση και πρόσμιξη των πολυάριθμων υπαρχόντων κουλτούρων, αποτέλεσε τη γενέτειρα του συγκροτήματος που χαρακτηρίζεται μουσικά από ένα κράμα δυναμικής και αιθέριας μουσικής αισθητικής, που οι ίδιοι αποκαλούν ως Post Cretan Music (μια εξέλιξη της κρητικής μουσικής). Η πρωτόγονη ενέργεια, οι γρήγορες και έντονες μελωδικές γραμμές του λαούτου, τα πολυ-ρυθμικά μοτίβα και το παραμορφωμένο μπάσο, χαρακτηρίζουν τον ξεχωριστό και δυναμικό ήχο και στυλ της μουσικής των Balothizer· Κρητική Μουσική από την Κόλαση!



Μέσω αυτής της σειράς βίντεο των ‘’eleven63 Sessions’’, παρουσιάζονται οι ζωντανές ηχογραφήσεις των κομματιών  Kissamos Waves και Cradle to the Grave, που συμπεριλαμβάνονται στον δίσκο-ντεμπούτο των Balothizer ‘’Cretan Music from Hell’’ και ‘Foustelieris Two’, ένα κομμάτι που θα συμπεριληφθεί στο δεύτερο δίσκο του συγκροτήματος ‘’Cretan Music from Hell Vol.2’’, ο οποίος θα κυκλοφορήσει από την Louvana Records τον Ιούνιο του 2019.



Τους Balothizer αποτελούν: ο Pav Mav στο μπάσο και τη φωνή, ο Νίκος Ζιάρκας στο ηλεκτρικό λαούτο, τη φωνή και τα ηλεκτρονικά και ο Stephen John Payne στα ντραμς και τη φωνή. Οι ζωντανές κινηματογραφήσεις είναι μια παραγωγή του studio eleven63 (Λευκωσία, Κύπρος) υπό την επιμέλεια του Αντρέα Τραχωνίτη, ενώ η σκηνοθεσία και το μοντάζ έγινε από τον Αντρέα Χριστοφίδη. Υπεύθυνος για την ηχογράφηση, τη μίξη και το μάστερινγκ ήταν ο Αντρέας Τραχωνίτης.



Σύνδεσμοι:
Balothizer – eleven63 Session – YouTube playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLDNkjO7AFanPFNZXvVlzrV5_mfMiEyB1r

More about Balothizer: www.louvanarecords.com/balothizer
More about the label: www.louvanarecords.com

Own/Stream/Follow Balothizer at:
Bandcamp: https://tinyurl.com/ycfae4fr
Louvana Records Store: https://tinyurl.com/ybals3nr
Spotify: https://tinyurl.com/y9papa2g
iTunes: https://tinyurl.com/ycoyd3cx
Google Play: https://tinyurl.com/y9l5nmnq
Deezer: https://tinyurl.com/ycvhhd7w



Louvana Records – www.louvanarecords.com
a: 8E, Iras St, 2232, Nicosia, Cyprus
t: 0035722101163
e: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

206