SLAPSHOT live at AN CLUB | 05.02.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019
SLAPSHOT
OLD TIME HARDCORE….BOSTON STYLE!

Οι Slapshot επιστρέφουν στην σκηνή του ΑΝ club, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, για να προσφέρουν στο αθηναικό κοινό, ωμή και γνήσια hard-core ενέργεια!!!
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00 – Εισιτήρια: 17e (προπώληση), 20e (ταμείο).

Σημεία προπώλησης:
– RHYTHM RECORDS, Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια
– FULL MOON, Θεμιστοκλέους 42, Εξάρχεια
– FULL MOON, Νορμάνου 7, Μοναστηράκι

https://www.facebook.com/events/701990953535261/

Οι Slapshot σχηματίστηκαν το 1985 από τον Steve Risteen και τον Mark McKay, (απο τους Terminally Ill) Jack Kelly,( απο τους Negative FX και Last Rights) και ο Jonathan Anastas, (απο τους Decadence και DYS). Λόγω της φήμης των μελών του, το συγκρότημα είχε ένα σχετικά υψηλό προφίλ, ακόμη και πριν από το ντεμπούτο τους, ο Μάικ Gitter έγραψε σε ένα zine, ότι “οι Slapshot είναι ενα πολύ καλό live συγκρότημα”, πριν ακόμα παίξουν μπροστά σε κοινό.

Αντίθετα με τους ομολόγους τους στη hardcore σκηνή της Βοστώνης, οι Slapshot αποφάσισαν να κάνουν το πρώτο άλμπουμ με 24 κομμάτια, ενω μέχρι τοτε το συνηθισμένο ηταν 8 ή 16 τραγούδια σε καθε hardcore άλμπουμ. Για να μειωθεί το κόστος, ηχογραφούσαν τη νύχτα και ολοκλήρωσαν το άλμπουμ σε τέσσερις συνεδρίες. Το” Back On the Map ” κυκλοφόρησε από τον Taang! Records το 1986.

Το συγκρότημα υπέστη μια σειρά από αλλαγές στα πρώτα χρόνια, αν και ο ήχος παρέμεινε συνεπής. Jordan Wood, (πρώην των S. T. P.), εντάχθηκε ως πρόσθετος κιθαρίστας. Ανέλαβε το μπάσο όταν ο Anastas άφησε την μπάντα για να συνεχίσει τις σπουδές του. Τον Ιούλιο του 1988, ο Jamie Sciarappa, πρώην μπασίστας των SS Decontrol, εντάχθηκε στο συγκρότημα. Έκανε το ντεμπούτο του με τους Slapshot στο CBGB’s (NYC). Eφυγε από το συγκρότημα το 1990 και αντικαταστάθηκε από τον Chris Lauria.

Το 1993 το άλμπουμ τους “Blast Furnace” ήταν μια κίνηση με βάση το industrial/metal/hardcore. Περιλαμβάνει μόνο ένα αρχικό μέλος, τον Choke, μαζί με ενα πιο metal-based συγκρότημά απο μέλη των Slaughter Shack. 

Οι Slapshot περιόδευσαν στην Ευρώπη εκείνη την άνοιξη, και κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας, ηχογράφησαν ένα ζωντανό άλμπουμ στο Βερολίνο που ονομάζεται “Live At SO36”. Το επόμενο έτος, ηχογράφησαν το “Unconsiousness” στο Σικάγο με τον Steve Albini, πρώην μέλος των Big Black και παραγωγός των Nirvana.

Τον Ιούλιο του 1997, οι Slapshot έπαιξαν ενα live στο Plymouth της Μασαχουσέτης που έμελλε να είναι η τελευταία συναυλία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Περιόδευσαν στην Ευρώπη το 1999, συμπεριλαμβανομένης μιας στάσης στη συνάντηση στο Graspop Metal Fest στο Βέλγιο. Το Δεκέμβριο του 1999, 22 συγκροτηματα απο την Βοστώνη ( μεταξύ αλλων οι Blood for Blood, Dropkick Murphys, Mighty Mighty Bosstones, Ten Yard Fight), ηχογραφούν ενα tribute album που ονομάζεται “Boston Drops the Gloves – Tribute to Slapshot” . Kυκλοφόρησε από Flat Records (δισκογραφική εταιρεία που ανήκει στον Ken Casey των Dropkick Murphys) σε συνεργασία με την TKO Records απο το San Francisco.

Το 2001, οι Slapshot κυκλοφορούν ένα νέο άλμπουμ με τίτλο “Greatest Hits, Slashes and Crosschecks” παρουσίασε παλαιότερα ηχογραφημένα κλασσικά τραγούδια των Slapshot .

Ακολούθησαν το “Digital Warfare” του 2003 (I Scream Records) και το “Tear It Down” του 2005, μαζί με αρκετές ακόμα ευρωπαϊκές περιοδείες.

Το 2006, Slapshot κυκλοφόρησε μια δήλωση στην ιστοσελίδα τους ανακοινώνοντας ότι το συγκρότημα ήταν “Ανενεργό”.

Ωστόσο, στις 30 Ιουνίου 2007, έπαιξαν στο “Significant Fest 2007” στο Clearwater, Φλόριντα. Επίσης στο line-up συμμετείχαν οι Killing Time, 108 και Uppercut. Τον Ιούλιο του 2008, έπαιξαν δύο ημερομηνίες στην Ευρώπη, με μια στάση στο “With Full Force Festival” στη Λειψία της Γερμανίας.

Στις 8 Νοεμβριου 2008 οι Slapshot επαίξαν ένα show στο Ancors Up, στο Haverhill/Μασαχουσέτη, με Ten Yard Fight,Step Forward,Word for Word. Αυτo το live ήταν ένα “ζέσταμα” ενόψει της Χειμερινής Περιοδείας με τους Energy και All For Nothing, το οποίο έφερε την επιστροφή του παλιού κιθαρίστα Mike Bowser και μετασχηματίστηκαν στο κλασσικό line-up των δισκων “Olde Tyme Hardcore” και “16 Vale Hate”.

Επιστρέφοντας από την περιοδεία οι Slapshot έπαιξαν στο “2008 Hometown Throwdown”, στη Βοστώνη στις 28 Δεκεμβρίου στο Middle East club με τους Mighty Mighty Bosstones.

Στις 24 Απριλίου 2009 παρουσιαστηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ για τους Slapshot “Chip On My Shoulder: The Cautionary Tale of Slapshot”.

Έκανε πρεμιέρα στο Brattle Theatre στο Cambridge της Mασσαχουσετης σε ένα sold out ακροατήριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Βοστώνης. Μετά την πρεμιέρα, η ταινία προβλήθηκε ως μέρος του hardcore φεστιβάλ στο Τορόντο του Καναδά. Η ταινία προβλήθηκε επίσης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Salt Lake City τον Αύγουστο του 2009. Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία και παραγωγή από τον Ian McFarland (Blood for Blood) και Anthony Moreschi (Ten Yard Fight) των Killswitch Productions.

Μετά από μια άλλη αλλαγή στο line-up (συμπεριλαμβανομένων των Chris Lauria να μετακινείται από μπάσο στην κιθάρα) οι Slapshot επέστρεψαν πίσω στην Ευρώπη για 10 live τον Αύγουστο του 2009.

Το επόμενο line-up των Slapshot περιλαμβάνει το ιδρυτικό μέλος Jack “Choke” Kelly, μαζι με τους Κρις Laura (μπάσο), John Bean στα τύμπανα και ο Craig Silverman (πρώην των Only Living Witness & σήμερα των Enemy Within και touring κιθαρίστας των Blood For Blood) στην κιθάρα. Το συγκρότημα πέρασε το πρώτο μισό του 2010 δουλεύοντας νέο υλικό. Αυτό το line-up έπαιξε στο “Gallery East ” reunion show τον Αύγουστο του 2010.

Το 2012, μια άλλη αλλαγή στο lineup έφερε τον Nick Charrette για να παίξει μπάσο. Στις 6 Ιουνίου 2012 το νέο EP “I Believe” κυκλοφόρησει απο την TAANG! Records.

Ακολουθησαν το “Slapshot” 2014, και το “Make America Hate Again” 2018.

368