ROCK UNDER THE CLOCK 2018: έρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μεγαλύτερο από ποτέ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

LINE UP:

Planet of Zeus
Οι Αθηναίοι rockers που τίμησαν τον δρόμο με αμέτρητες στάσεις στον ευρωπαϊκό χάρτη και με το τελευταίο album τους «Loyal To The Pack» να χτυπάει κόκκινα, κάνουν μια στάση στα Χανιά και ανεβαίνουν στη σκηνή του Rock Under The Clock Festival. Τα λόγια είναι περιττά, 13 Αυγούστου η επίσημη “κατεδάφιση” του ρολογιού!

▶️ Links:
Website: https://www.planetofzeus.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/planetofzeus
Bandcamp: https://planetofzeus.bandcamp.com/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCXHCJxx_j2kpZqJqBF9WmXg
Instagram: https://www.instagram.com/planetofzeus/


The Dragons
Οι The Dragons είναι μια φοιτητική μπάντα από τα Χανιά της Κρήτης με ήχο επηρεασμένο από Blues, Classic Rock αλλά και από Stoner. Το σχήμα, με την ίδια σύνθεση, ξεκίνησε πρόβες πριν από 8 χρόνια και το καλοκαίρι του 2013 πραγματοποίησαν το πρώτο τους live στο 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων. Από τότε ακολούθησαν πολλά live σε Κρήτη και Αθήνα, με σημαντική επιτυχία και αποδοχή από το κοινό. Το πρόγραμμά τους, που αρχικά περιλάμβανε κυρίως διασκευές τραγουδιών της κλασσικής Rock σκηνής, τώρα διαφοροποιείται, και μέσα από δοκιμές ύφους και πειραματισμούς, πλέον περιλαμβάνει πολλά δικά τους κομμάτια. Το 2017 κυκλοφόρησαν σε ψηφιακή μορφή το πρώτο τους EP “3AM Drinks”. Συνεχίζουν να περιλαμβάνουν διασκευές τραγουδιών από άλλους καλλιτέχνες καθώς αποτελούν πηγή έμπνευσης και αναφοράς για την μπάντα. Φέτος, έχουν ως στόχο την δημιουργία του Full length album τους ενώ δεν είναι λίγες οι εμφανίσεις που θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι.

▶️ Links:
Bandcamp: https://thedragonsrb.bandcamp.com
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCD2vAFM1rz-q5_KgC5QSbOQ
Facebook: https://www.facebook.com/TheDragons.r.b/
Instagram: http://instagram.com/the_dragons.r.b


Woodtales
Οι Woodtales είναι μια μπάντα από τα Χανιά. Ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2010 με βασική επιρροή το κλασικό και το Hard Rock. Οκτώ χρόνια μετά και με μερικές μικρές αλλαγές στο line up,ο ήχος τους είναι πλέον έντονα επηρεασμένος από συγκροτήματα όπως οι Pink Floyd, Camel,Led zeppelin, King Crimson κλπ. Έχουν εμφανιστεί με καλλιτέχνες όπως Κίτρινα Ποδήλατα, Λεωνίδας Μπαλαφας, 1000mods. Θα ανέβουν και φέτος στην σκηνή του Rock Under The Clock Festival στις 13 Αυγούστου!

▶️ Links:
Facebook: https://www.facebook.com/woodtaleschania/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=i9bc5E6EYuc


Meridian Blank
Οι Meridian Blank είναι μια καινούργια φοιτητική μπάντα που φτιάχτηκε τον Απρίλιο του 2017 στα Χανιά, επηρεασμένη κυρίως από την ξένη Post Rock σκηνή, με Progressive στοιχεία. Το πρώτο τους live θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου του 2018 στο 13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ρεθύμνου. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει δικά τους κομμάτια που κινούνται στο Post / Progressive Rock ρεύμα.

▶️ Links:
Facebook: https://www.facebook.com/Meridian-Blank-1943086472410464/


Sunrise Sunset
Οι Sunrise Sunset είναι μια μπάντα που ξεκίνησε από το Μουσικό Σχολείο Χανίων ως «Σύνολο μουσικής έκφρασης και αυτοσχεδιασμού» το 2012 με υπέυθυνο καθηγητή τον Άρη Ντόβα. Το σχήμα, από τότε μέχρι σήμερα, έχει αλλάξει πολλές φορές line up, καθώς παλιότερα αποτελούνταν και από πνευστά (τρομπέτα, φλάουτο) και φωνή ενώ σήμερα συγκροτείται από πλήκτρα, drums, κιθάρα μπάσο και φωνή. Με επιρροές από Miles Davis, Herbie Hancock, Blues Brothers κ.α., οι Sunrise Sunset επικεντρώνονται κυρίως, στον αυτοσχεδιασμό στην Funk / Blues σκηνή, πάνω σε γνωστά κομμάτια αλλά και δικές τους συνθέσεις.

Δημοτικός Κινηματογράφος Χανίων ΚΗΠΟΣ
Είσοδος ελεύθερη: Με προσκόμιση τροφίμων για ευπαθείς ομάδες της πόλης μας

Συνδιοργάνωση: Δήμος Χανίων – Municipality of Chania, Κεππεδηχ ΚΑΜ
 

265