THE RUMJACKS: Η περιοδεία για τα 10 τους χρόνια περνάει από την Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O celtic-punkrock οδοστρωτήρας επιστρέφει!
The Rumjacks [AUS] ζωντανά στην Αθήνα
Στο Piraeus 117 Academy (Πειραιώς 117,Αθήνα)
Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Περιορισμένη προπώληση: 12€
• Προπώληση: 15€
• Ταμείο: 18€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Media Markt Greece
• Seven Spots
• Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr

THE RUMJACKS

Κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και βρισκόμαστε στο 2008. Το celtic punk έχει ήδη κερδίσει εκατομμύρια φίλους μετά την εξάπλωσή του στα ‘80s και στα ‘90s. Το Νησί από τη μία μεριά του Ατλαντικού και οι ΗΠΑ από την άλλη έχουν ήδη αναδείξει άπειρα συγκροτήματα, που γεμίζουν από τοπικές παμπ και αυτο-οργανωμένα στέκια μέχρι στάδια και αρένες.

Και κάπου εκεί, στην άλλη άκρη του πλανήτη, οι Αυστραλοί The Rumjacks κάνουν το δυναμικό τους ντεμπούτο με ιδρυτικά μέλη τους Frankie McLaughlin (φωνή) και Johnny McKelvey (μπάσο). Το σχήμα συμπληρώνουν οι Gabriel Whitbourne (κιθάρα), Adam Kenny (μαντολίνο, μπάντζο) και Pietro (ντραμς, κρουστά). Οι πέντε μουσικοί ρίχνονται με τα μούτρα στη δουλειά και, έτσι, έναν μόλις χρόνο αργότερα, κυκλοφορούν τα δύο πρώτα τους EP με τίτλο Hung, Drawn & Portered και Sound As Pound αντίστοιχα. 

Το μεγάλο, όμως, μπαμ γίνεται δύο χρόνια αργότερα χάρη στο single An Irish Pub Song. Το YouTube αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την τεράστια επιρροή του χαρίζοντας στους Αυστραλούς punk rockers δεκάδες εκατομμύρια views και αναγνωρισιμότητα που καλύπτει όλη την υφήλιο.

Επαναφορά στο σήμερα. Οι The Rumjacks έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο ακόμα άλμπουμ (Sober & Godless, Sleepin’ Rough) και είναι σε φάση προετοιμασίας ενός τρίτου. Όσος χρόνος τούς απομένει εκτός στούντιο ξοδεύεται στο δρόμο. Καταγγελτικοί και ξεσηκωτικοί ταυτόχρονα, αλωνίζουν ολόκληρο τον κόσμο και εμφανίζονται σε μεγάλα φεστιβάλ όπως το Punk Rock Holiday, το Lowlands Festival και το SXSW Festival. Η πρώτη δεκαετία έχει κιόλας συμπληρωθεί.

Επισκέπτονται αρχικά στη χώρα μας το Los Almiros Festival και ένα χρόνο αργότερα ισοπεδώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους από Gagarin και Street Mode Festival εδραιώνοντας μια σχέση αγάπης με το ελληνικό κοινό.

Το ερχόμενο φθινόπωρο οι The Rumjacks θα αναταποδώσουν την αγάπη του ελληνικού κοινό και θα γιορτάσουν μαζί μας αυτή την πολύ σημαντική επέτειο κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα: να προκαλούν απανωτά moshpits! Ας είμαστε όλοι εκεί για να χτυπηθούμε και να πιούμε ένα ποτήρι… ρούμι στην επιτυχία τους!

261