MOTORHEAD: Απεβίωσε ο Fast Eddie Clarke

O Fast Eddie Clarke, πρώην κιθαρίστας και τελευταίο εν ζωή original μέλος των Motorhead και Fastway, απεβίωσε χθες στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν για πνευμονία.

Ο Fast Eddie συμμετείχε στην πρώτη περίοδο των Motorhead από το 1977 μέχρι και το 1982 (από το “Motorhead” έως και το “Iron Fist”) και κατόπιν αποχώρησε δίνοντας τη θέση του στον Brian “Robbo” Robertson των Thin Lizzy, ενώ συμμετείχε και στο Live at Brixton Academy, το οποίο κυκλοφόρησε το 2003. Κατόπιν δημιούργησε τους Fastway με τους οποίους δημιούργησε 10 albums ενώ συνεργάστηκε με ένα πλήθος μουσικών όπως οι Saxon και ο Pete Way των U.F.O. μεταξύ άλλων.

Ο Phil Campbell δήλωσε: “Μόλις άκουσα τα θλιβερά νέα για το θάνατο του  Fast Eddie Clarke. Θα μείνει αξέχαστος ως ένας γνήσιος rock ‘n’ roller. RIP Eddie” ενώ ο Mikkey Dee είπε σχετικά: “Φοβερά νέα. Είδα τον Eddie πριν λίγο καιρό και ήταν σε καλή φόρμα, οπότε ήταν για μένα ένα μεγάλο σοκ. Σχεδίαζα να τον συναντήσω στην Αγγλία αυτό το καλοκαίρι με τους Scorpions…Τώρα μπορεί να τζαμάρει ξανά με τον Lemmy και τον Philthy. Τα δέοντα στην οικογένειά του.”

https://www.facebook.com/OfficialMotorhead/

259