ON THORNS I LAY: Ανοίγουν τη συναυλία των Satyricon στην Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Oι On Thorns I Lay θα ανοίξουν τη συναυλία των Satyricon στις 23 Ιανουαρίου στο Fuzz Live music club.

H ιστορική αθηναϊκή metal μπάντα, με περισσότερα από 20 χρόνια ζωής, επιστρέφει στο προσκήνιο με τον 8ο δίσκο της “Aegean Sorrow”. Ηχογραφήθηκε στα Devasoundz Studios σε παραγωγή του Fotis Benardo (Rotting Christ, Septic Flesh) και μίξη του θρυλικού Dan Swanö (Katatonia, Edge of Sanity, Opeth) στα Unisound AB studio. 

Η μπάντα δηλώνει: «Το “Aegean Sorrow” είναι η η μουσική που πάντα ονειρευόσασταν. Τα κύματα των συναισθημάτων ρέουν ξανά και ξανά, είναι ένα μαγικό ταξίδι στο βάθος της ψυχής μας και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που το καλύτερο άλμπουμ της καριέρας μας μέχρι στιγμής θα κυκλοφορήσει μέσω δισκογραφικών που ήδη αισθανόμαστε ότι θα το υποστηρίξουν 100% με όλη τη θέλησή τους».

Δείτε το lyric video για το ομώνυμο τραγούδι:

Βιογραφικό:
Οι On Thorns I Lay άρχισαν σαν death metal μπάντα με το όνομα Paralysis το 1992 και το 1993 άλλαξαν το όνομά τους σε Phlebotomy. Με το όνομα αυτό κυκλοφόρησαν ένα demo με τίτλο “Beyond The Chaos” και ένα ΕΡ με τίτλο “Dawn Of Grief”.  Το επόμενο έτος ηχογράφησαν ένα  demo  με  τίτλο   “Voluptuous”,  με  το   οποίο  κέντρισαν  το   ενδιαφέρον   της   γαλλικής δισκογραφικής “Holy Records”. 

Το 1994, άλλαξαν το  όνομά τους  σε On Thorns I Lay και κυκλοφόρησαν  το  πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Sounds Of Beautiful Experience” (1995), το οποίο κινούνταν περισσότερο σε doom/death  ήχους.   Με  το  πέρας  των  χρόνων η  μπάντα  αναμίχθηκε  σε  διάφορα  στιλ  και κυκλοφόρησε albums τα οποία κινήθηκαν ανάμεσα στο doom/death και στο gothic metal, με πιο χαρακτηριστικά τα “Orama”(1997) και “Crystal Tears”(1999).  

Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει  συνολικά επτά albums και έχουν μοιραστεί  τη σκηνή με μεγάλα ονόματα όπως οι Dream Theater, Tiamat, In Flames, Anathema Amophis, Katatonia, Septic Flesh και πολλοί άλλοι.  

247