COMEBACK KID: Ζωντανά στο Gagarin 205

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

COMEBACK KID
special guests: Day Oof

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 15€ (early bird: τα 50 πρώτα), 18€, ταμείο 20€
Σημεία προπώλησης:  viva.gr, τηλεφωνικά στο: 11876, Ευριπίδης, Seven spots, Reload, Syd Records

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, οι Comeback Kid επιστρέφουν στην Αθήνα για να αποδείξουν ότι η μπάντα των Andrew Neufeld και Jeremy Hiebert είναι εδώ για να διασώσει την τιμή του punk. Με τον νέο δίσκο τους “Outsider” να εισπράττει ενθουσιώδεις κριτικές και τα κομμάτια να εγγυώνται ένα καταιγιστικό live, οι Καναδοί βασιλιάδες του hardcore, που τους λάτρεψε το ελληνικό κοινό, φέρνουν το crossover hardcore/metal/thrash μουσικό τους υβρίδιο ξανά στη σκηνή για να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στις καρδιές όσων λάτρεψαν τον μοναδικό ήχο τους.

Οι Comeback Kid δεν είναι καινούργιοι στην πανκ σκηνή: μετρούν ήδη 17 χρόνια παρουσίας, περιοδειών μεγάλης διάρκειας και συνεπούς δισκογραφίας (έχουν κυκλοφορήσει 6 άλμπουμ) και συσπειρώνουν ένα μεγάλο κοινό που δεν περιορίζεται στους punksters. Ο ήχος των καναδών βετεράνων προσελκύει και ακροατές άλλων genres του σκληρού ήχου, που είναι λάτρεις των δυναμικών συναυλιών τους – άλλωστε, όπως οι ίδιοι λένε “οι δίσκοι τους γράφονται για να παίζονται live”.

Ο νέος τους δίσκος “Outsider” που διανέμεται από τη θρυλική Nuclear Blast έχει τύχει διθυραμβικής υποδοχής, καθώς όλοι συμφωνούν ότι δεν πρόκειται μόνο για ένα άλμπουμ που θα ικανοποιήσει το φανατικό κοινό τους, αλλά για το άλμπουμ εκείνο που θα εξασφαλίσει στην μπάντα ακόμα περισσότερους fans, ακόμα και εκτός του χώρου του hardcore. Ο γνωστός θυμός του Andrew Neufeld, που ξεχειλίζει μηδενισμό και απόγνωση, ανακατεύεται με μελωδικές γραμμές και οι κιθάρες ανακατεύονται με σχεδόν thrash ήχους. Τα 13 τραγούδια που απαρτίζουν το Outsider απηχούν μεν τους γνωστούς και αγαπητούς Comeback Kid αλλά δεν διστάζουν να “το πάνε παραπέρα” με μικρούς πειραματισμούς και νεωτερικά στοιχεία που εμπλουτίζουν την προσέγγισή τους στο punk.

Με συμμετοχές επιπέδου (από τον ιδιοφυή Devin Townsend ως τον folk Nothcote και τον Chris Cresswell των Flatliners) στο νέο τους πόνημα, έναν εκρηκτικό frontman και όρεξη να βγουν στον δρόμο, οι Καναδοί επιστρέφουν στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στη μεγάλη σκηνή του Gagarin για μια μοναδική συναυλία που θα ενώσει  punk και metal ακροατήρια για μια βραδιά. Να είστε εκεί!

191