JADED STAR: Ζωντανά στο Temple τον Δεκέμβρη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Jaded Star (GR, IT) X-mas Special live in Athens
Special guest: Mad John The Wise
Στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου
Πόρτες: 21:00
Eventpage: www.facebook.com/events/135386133894215

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Προπώληση:  8€
• Ταμείο: 10€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Τηλεφωνικάστο 11876
• Reload Stores
• Media Markt
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
• Viva Kiosks (Συνταγμα&Τεχνόπολις)
• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/temple/jaded-star-x-mas-special

***  Όλες οι αποδείξεις εισιτηρίων του viva.gr θα ανταλλάσσονται με κανονικά hardcopy συλλεκτικά εισιτήρια, την ημέρα της συναυλίας, στο ταμείο του χώρου διεξαγωγής.

Η Maxi Nil (πρώην μέλος των Visions of Atlantis) ο Raphael Saini (πρώην μέλος των Iced Earth) και ο Κώστας Βρετός (Wardrum), αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να επιστρέψουν δυναμικά στον μαγικό κόσμο της μουσικής, με το εγχείρημα που ακούει στο όνομα Jaded Star.

Το ντεμπούτο του σχήματος με τίτλο “Memories from the Future” κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015, μέσω της Αμερικανικής δισκογραφικής Sensory Records (Delain, Leprous, Arcane, Circus Maximus, Riverside κ.α.). Σε παραγωγή της πολυπράγμονος mainwoman του σχήματος και σε μίξη και mastering του παγκοσμίου φήμης μηχανικού ήχου Fredrik Nordstrom, στα θρυλικά Fredman Studios της Σουηδίας, αυτό το παρθενικό εγχείρημα του σχήματος, εισάγει τους Jaded Star με τον πιο δυναμικό τρόπο στο παγκόσμιο metal στερέωμα!

Τα δυναμικά και μελωδικά φωνητικά της Maxi, το αριστουργηματικό drum-work για το οποίο άλλωστε έγινε γνωστός και στο παρελθόν ο Saini, το μοναδικό παικτικό στυλ του guitar-hero Kosta Vreto με χρήση των δαχτύλων του και το συμπαγές και στιβαρό μπασιστικό  παίξιμο του Μπάμπη Νίκου, συντελούν στην αξιοθαύμαστη χημεία του σχήματος,η οποία  αναδεικνύεται χάρη στην εξέχουσα τραγουδοποιεία του, που με απόλυτα ισορροπημένο τρόπο συνδέει συναίσθημα και ηχητική ορμή.

Μετά από δύο χρόνια εκτενών Ευρωπαϊκών περιοδειών, στο πλευρό σχημάτων όπως οι Moonspell, Epica, Xandria, Anneke Van Giersbergen, Therion, Sirenia, Delain, Leave’s Eyes, Draconian κ.α, η μπάντα μοιάζει πιο έτοιμη από ποτέ να περάσει στο επόμενο επίπεδο!

Μη σταματώντας να διευρύνουν το fan base τους ανά την υφήλιο, οι Jaded Star, δουλεύουν αυτή τη περίοδο πάνω στο δεύτερο σε σειρά δισκογραφικό τους πόνημα που προβλέπεται να κυκλοφορήσει το 2018.

Σε μία ειδική και πολύ ξεχωριστή περίσταση, οι Jaded Star επιστρέφουν στις εν Ελλάδι ζωντανές εμφανίσεις τους, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στο Eightball Club της Θεσσαλονίκης και το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στο Temple της Αθήνας, κατά τις οποίες θα παρουσιάσουν ένα εκτενές set, διάρκειας 90 λεπτών, με τραγούδια από το ντεμπούτο τους, από τις επί μέρους μουσικές πορείες των μελών τους, αλλά και με άλλα που αγαπούν πολύ, σε ένα εορταστικό show, με έναν υβριδικό χαρακτήρα, που θα συνδυάσει ηλεκτρικές και ημιακουστικές εκτελέσεις σε μία βραδιά από την οποία κανείς δεν πρέπει να λείψει!

Οι Mad John the Wise είναι ένα τετραμελές  progressive rock/metal συγκρότημα από την Αθήνα. Η μπάντα ιδρύθηκε το Νοέμβρη του 2011, όταν γνωρίστηκαν τα τέσσερα μέλη μέσω του Φυσικού Αθήνας, για να συζητήσουν τα μουσικά τους σχέδια. Τα διαφορετικά ακούσματα του καθενός αντί να τους απομακρύνουν, τους έφεραν πιο κοντά, με κοινό στόχο τη δημιουργία κάτι νέου, ενδιαφέροντος και πρωτότυπου, χωρίς μουσικούς περιορισμούς και προκαταλήψεις.

Το punk-rock υπόβαθρο του Δημοσθένη Ιωάννου (κιθάρα/φωνή), η folk αισθητική του Δημήτρη Ντόλκα (κιθάρα), η επηρεασμένη από Tool προσέγγιση του Σπύρου Στεφανή (τύμπανα/φωνή) και οι sludge-post επιρροές του Ορέστη Κατσαρού (μπάσο), ενώθηκαν με αποτέλεσμα να πάρει ο τρελο-Γιάννης ο σοφός σάρκα και οστά.

 Η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο ομώνυμο ΕP της το 2014 και τον Φλεβάρη του 2018 κυκλοφορεί τον πρώτο της full-length δίσκο, με τίτλο “Voyager”. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε από το David Prudent στο Made In Hell Studio στην Αθήνα.


***

LINKS:
• Jaded Star:www.jadedstar.net | www.facebook.com/jadedstarofficial
• Mad John The Wise:www.facebook.com/MadJohnTheWise
• 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr
• Temple Athens: www.thetemple.gr | www.facebook.com/templeliveclub

379