AMNIAC/UPON REVIVAL: Ζωντανά στο Six Dogs

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Amniac + Upon Revival Live
Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 21:00
Είσοδος: 5 Ευρώ

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου full length album “Infinite” του 2014, το Πειραιώτικο κουαρτέτο των Amniac επιστρέφει στη δισκογραφική δράση με το “Matriarch”, την κυκλοφορία που –δίχως άλλο- αποτελεί ότι πιο ώριμο μας έχει δώσει το σχήμα από την ίδρυσή του το 2010 μέχρι και σήμερα.

Το sludge/post metal του “Matriarch” ηχεί ερεβώδες και λασπώδες, κι όσο κι αν φέρει χαρακτηριστικά στοιχεία των επιρροών του (καθώς δεν κρύβονται οι αναφορές σε Isis, Cult of Luna και Amenra, κυρίως στο κομμάτι της ατμόσφαιρας), κουβαλάει το δικό του μοναδικό σκοτάδι, απόρροια των εσωτερικών αναζητήσεων του σχήματος στη διαδρομή από την ωμότητα του ντεμπούτου μέχρι τον ώριμο, μεστό ήχο του διαδόχου του.

Βασισμένο πάνω στο concept της πατριαρχικής καταπίεσης και τη μαγεία, “καλοκουρδισμένο” από τα μαγικά χέρια του audio mastering engineer, Brad Boatright (Sleep, Corrosion of Conformity, Nails, Beastmilk, Obituary, Yob κλπ) στα Audiosiege Studios του Portland και σε μίξη του Διονύση Μαρακάκη στα Prova Studios της Αθήνας, το νέο δισκογραφικό πόνημα των Amniac είναι μία από τις κυκλοφορίες που απασχόλησαν το κοινό του ακραίου –και όχι μόνο- ήχου το 2017, μια χρονιά –ούτως ή άλλως- παραγωγικότατη για την ταχέως αναπτυσσόμενη εγχώρια underground μουσική σκηνή.

Η κυκλοφορία του Matriarch επισφραγίστηκε από συναυλίες των Amniac σε Αθήνα και επαρχία, τη support εμφάνισή τους στο πλευρό των Γάλλων Alcest, όπως και τη συμμετοχή τους στο New Long Fest 2017, εμφανίσεις οι οποίες έτυχαν αποθεωτικών κριτικών από το κοινό και τον εγχώριο μουσικό τύπο.

Με ανανεωμένη πλέον σύνθεση οι Amniac θα παρουσιάσουν στο six d.o.g.s υλικό από το τελευταίο τους album, καθώς και, για πρώτη φορά, κομμάτια από την επερχόμενη κυκλοφορία τους.

www.facebook.com/AmniacBand
amniac.bandcamp.com 

Ο ήχος των Upon Revival προσμειγνύει το ατμοσφαιρικό/λυρικό ύφος σχημάτων όπως οι Evanescence και Within Temptation, με τις progressive metal φόρμες των Porcupine Tree και τη “μοντέρνα” χροιά συγκροτημάτων όπως οι Disturbed και Alter Bridge. Όλα τα παραπάνω συνδυασμένα με επιρροές από τον κλασικό metal χώρο συντελούν στο ντεμπούτο EP “Epiphany”, ένα σύνολο πέντε αξιομνημόνευτων τραγουδιών με refrains που σου καρφώνονται στο μυαλό, εμπλουτισμένων με κάποιες από τις καλύτερες τραγουδιστικές ερμηνείες που θα ακούσει κανείς από εγχώρια σχήματα του είδους. Μετά από τη πρόσφατη θριαμβευτική συμμετοχή τους στο Chania Rock Festival 2017, στο πλευρό των Blind Guardian, Septic Flesh, Warlord, Phil Campbell and the Bastard Sons και Inner Wish μεταξύ άλλων, επιστρέφουν στη σκηνή του six d.o.g.s για να κλείσουν θριαμβευτικά την mini ελληνική περιοδεία τους. 

www.facebook.com/uponrevival
uponrevival.bandcamp.com 

Χορηγοί Επικοινωνίας:
RISE, popaganda, LUBEN, OneMan, PopCode, avopolis, ελculture 

Περισσότερες πληροφορίες:
six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr/

238