LINEOUT: Οι punk rockers από την Ιταλία ζωντανά για δύο συναυλίες στη χώρα μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Punk rock, μελωδικό hardcore και thrash metal επιρροές. Αυτό είναι οι LINEOUT, ένα ιταλικό συγκρότημα με βάση το Μιλάνο.

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, “Volume Up!” το 2012 και δυο χρόνια μετά επανηλθαν με ανανεωμένη σύνθεση και το πρώτο τους ολοκληρωμένο πόνημα “Guardians of Punk Rock”, που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2014 μέσω των ΝoReason Rec.(Ιταλία), Lockjaw Rec.(Ην. Βασίλειο), White Russian Rec.(Ολλανδία), Bird Attack Rec.(ΗΠΑ) και Milestone Sounds Rec. (Ιαπωνία).

Η μπάντα δούλεψε ακόμη σκληρότερα, με πάνω από 150 συναυλίες μεταξύ Ευρώπης και Καναδά σε μόλις ενάμιση χρόνο. Ελλάδα, Αυστρία, Αγγλία, Βέλγιο, Τσεχία, Φινλανδία, Ισπανία με τους Atlas Losing Grip, Ιταλία με τους Millencolin, Lagwagon, Strung Out, Ten Foot Pole, Useless ID, The Menzingers, Counterpunch, Goldfinger, Γερμανία με τους Mute, Σλοβενία με τους Ignite. Έπαιξαν στο Punk Rock Holiday 2013 και είναι η πρώτη ιταλική μπάντα που έλαβε μέρος στο Pouzza Fest στο Montreal το 2015, κατά τη διαρκεια μια μικρής περιοδείας στην ανατολική ακτή του Καναδά.

Το 2016 σημαδεύεται από το καλωσόρισμα του Romeo, πρώην drummer των 1000 degrees, ως μέλος τους συγκροτήματος και την κυκλοφορία του κομματιού “Anatolian Nights”, από το επερχόμενο album “Blast In Turbigo”. Τον Οκτώβριο του 2016 περιόδευσαν στην Ιταλία με τους Καναδούς Mute και είχαν την τύχη να ανοίξουν τη συναυλία των Dead Kennedys στο Magnolia club του Μιλάνου.

Τον Απρίλιο του κυκλοφόρησαν και παρουσίασαν ζωντανά το “Blast In Turbigo” για πρώτη φορά στο Manchester Punk Fest. Τον ίδιο μήνα έπαιξαν κάποια shows στο Ευρωπαϊκό tour των Καναδών Belvedere, συμπεριλαμβανομένου και του Pre-Groezrock show με τους Stick To Your Guns και Red City Radio. Το πρώτο κομμάτι της προώθηση του νέο album έκλεισε τον περασμένο Αύγουστο με την εμφάνιση τους στο Bay Fest της Ιταλίας, μαζί με τους Rise Againt, Anti Flag, Face to Face και Ignite.

Οι Lineout έρχονται στη χώρα μας για δυο εμφανίσεις σε Αθήνα και Βόλο στις 24 και 25 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

LINKS:
Facebook: https://www.facebook.com/LINEOUTROCK/
Streaming: https://lineoutrock.bandcamp.com/
Video Anatolian Nights: https://www.youtube.com/watch?v=yDPkPXvCMyY
Video Do The Wrong Things: https://www.youtube.com/watch?v=X2tZR3pABlU
Live opening Millencolin: https://www.youtube.com/watch?v=cx9K5vSCAL0

248