THE CURF: Παρουσιάζουν ζωντανά το νέο τους album

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

The Curf “Death and Love” live presentation
Special guest: Sadhus “The Smoking Community”
Στο An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017
Πόρτες: 20:30 – Εισιτήρια: 6 ευρώ (μόνο στο ταμείο)

Οι The Curf είναι μια παλιά και αγαπημένη ιστορία για την Ελληνική σκηνή. Κάτι σαν ένα παλιό ουίσκυ που αφήνεται στο βαρέλι για να ωριμάσει. Και τα σημάδια της ωρίμανσης αυτής, γίνονται εμφανέστερα από ποτέ στο “Death and Love” full length album (δεύτερη πλήρης – τρίτη συνολικά κυκλοφορία της μπάντας) που δόθηκε στο κοινό τον Σεπτέμβριο του 2017, μέσω του cult underground label Fuzz Ink. Records (45 Rats, Last Rizla, Half Gramme of soma, Sadhus “The Smoking Community”, Korsikov, Monk), σε μορφή digipack CD, με τη προοπτική πολύ σύντομα να κυκλοφορήσει και στο πολυπόθητο vinyl LP format.

Υπάρχοντας εδώ και μία διετία ως τρίο, αναδιαμορφώνοντας την τεχνοτροπία του songwriting και τη γενικότερη αισθητική και νοοτροπία τους (λιγότερα solos, περισσότερα heavy riffs, πολύ περισσότερη σημασία στον ήχο τους με χτίσιμο walls of sound), οι The Curf μας παραδίδουν αισίως την πιο ώριμη δισκογραφική τους δουλειά μέχρι σήμερα (μετά το “I” του 2007 και το “Royal Water” EP του 2016), βάζοντας το δικό τους λιθαράκι (ή μάλλον βράχο – “λασπόλιθο” όπως λέει και το όνομά τους) στην διαρκώς αναπτυσσόμενη εγχώρια heavy rock σκηνή.

Εκεί που η συμπαγής, ογκώδης και αργόσυρτη διάθεση των Melvins, συναντά την rock’n’roll βρωμιά των Motorhead, την ακατέργαστη ψυχεδέλεια των πρώιμων Monster Magnet, τη ρυθμική ευρηματικότητα των QOTSA, τη νωχελικότητα των Crowbar και τη grunge πολυρρυθμία και αλητεία των Soundgarden, Alice in Chains και Nirvana, φυτρώνει ο πράσινος άνθος των The Curf, φέροντας ως καρπό του το πολυπροσεγμένο, μα όχι καλογυαλισμένο αποτέλεσμα του “Death and Love”. Ηχογραφημένο μέσα σε καπνό και λάσπη, στο δικό τους Oak Street Studio, το έσχατο δισκογραφικό πόνημα των The Curf τους επαναφέρει στο προσκήνιο, εγκαθιδρύοντάς τους ταυτόχρονα ως μία ναι μεν ασταθή, αλλά ορμητική δύναμη που αν δεν παρασύρει τα πάντα στον διάβα της, τότε θα τα ισοπεδώσει και πολτοποιήσει, αργά και βασανιστικά, σαν μπουλντόζα, στην πορεία προς την απόλυτη doom θέωση. Αμήν.

***

Μαζί τους θα εμφανιστεί ο sludge / doom κολοσσός που ακούει στο όνομα Sadhus “The Smoking Community” και που έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια να διαγράφει τη δική του ποιοτική πορεία στα εγχώρια μουσικά δρώμενα. Με το ομώνυμο album του 2014 ως πολιορκητικό κριό στην αναζήτηση της απόλυτης μουσικής έκφρασης και στην ατελειώτη προσπάθεια δημιουργίας μιας γνήσιας doom ψυχεδελικής εμπειρίας, τόσο σε ζωντανό όσο και σε στουντιακό περιβάλλον, οι Sadhus δεν σταματούν να περιπλανιούνται στο μουσικό σύμπαν που τα ίδια τους τα riffs ορίζουν, συμπαρασύρωντας μαζί τους ανυποψίαστους ακροατές, αλλά και αφοσιωμένους πιστούς της κουλτούρας του “Smoking Community”. Roll fast… Play slow…!!!

***

LINKS:
• The Curf: www.facebook.com/theCurf
• Sadhus “The Smoking Community”: www.facebook.com/SadhusCommunity
• 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr
• Fuzz Ink. Records: www.fuzzink.com | www.facebook.com/fuzzinkgr
• An Club: www.facebook.com/AnClubofficial | www.anclub.gr

***

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
• 3P Lab: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. – +30 6948182236 (Δημήτρης Κότσης)
• An Club: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. – +30 210 3305056 (Εύα Κολόμβου)

***

262