Clan of Xymox και Whispering Sons live στο Death Disco

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

DEATH DISCO
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
ΗΣΑΠ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΗΣΕΙΟ / ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
ΜΕΤΡΟ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
 
Clan of Xymox & Whispering Sons live στο Death Disco:

WHISPERING SONS (BE)
 
Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017
Whispering Sons (darkwave – BE)
Anima Triste (postpunk – GR)

Tickets
Προπώληση σε Le Disque Noir και Death Disco: 12€
Προπώληση σε Viva Network: 12€ + booking fee
On spot: 15€
Doors open at 21:00

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1928787304046364/

Οι Whispering Sons είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο ενδιαφέροντα post punk συγκροτήματα του πλανήτη. Μας έρχονται από το Βέλγιο, και με ένα μόνο mini LP, το αριστουργηματικό Endless Party που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2015 και ένα εντυπωσιακό double A side single (Performance / Strange Identities) του 2016 μπήκαν για τα καλά στο μάτι του κυκλώνα. Και πέρα από το εξαιρετικό τους υλικό, αυτό που πραγματικά κάνει τους Whispering Sons να ξεχωρίζουν είναι οι ζωντανές τους εμφανίσεις. Η ατμόσφαιρα των Siouxsie and the Banshees και των Sound των 80’s, μεταφέρεται στο παρόν με κύριο εκφραστή την τραγουδίστριά τους Fenne Kuppens, που επιτρέψτε μας να την χαρακτηρίσουμε σαν την σπουδαιότερη performer της σύγχρονης post punk σκηνής.

Τη Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της πανευρωπαΙκής τους περιοδείας και αφού έχουν δώσει δυναμικό παρόν σε όλα τα σημαντικά φεστιβάλ του είδους, οι Whispering Sons θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Και σας διαβεβαιώνουμε, οτι αυτό θα είναι κάτι πολύ περισότερο από ένα απλό night out. Οι Whispering Sons είναι το παρόν και το μέλλον της post punk σκηνής και θα βρεθούν στο Death Disco τώρα, που το αίμα τους βράζει και η μουσική τους είναι για αυτούς το πιο σημαντικό πράγμα στο κόσμο. Μην τους χάσετε, η βραδιά αναμένεται να είναι συγκλονιστική!

To συγκρότημα που θα ξεκινήσει το “πάρτι” είναι οι Anima Triste, μια αθηναϊκή darkwave / post punk / goth rock μπάντα που τον Οκτώβριο του 2016 κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ της.

https://www.facebook.com/WhisperingSons
https://twitter.com/whisperingsons
https://soundcloud.com/whisperingsons
https://whisperingsons.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UC7AFnJzNQsK_bRA5Dwi3z9w
https://play.spotify.com/artist/2iIBcGbTd24FtVwuP9o2OT
http://www.deezer.com/album/12918696
https://www.facebook.com/AnimaTristeOfficial/
 
CLAN OF XYMOX (NED)

Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017
Clan of Xymox (darkwave – NED)

Tickets
Παρασκευή 20 Οκτωβρίου
Προπώληση σε Le Disque Noir και Death Disco: 30€
Εισιτήρια διημέρου: 45€
Προπώληση σε Viva Network: 30€ + booking fee
On spot: 30€
Facebook Event
Doors open at 21:00

Σάββατο 21 Οκτωβρίου
Προπώληση σε Le Disque Noir και Death Disco: 20€
Εισιτήρια διημέρου: 45€
Προπώληση σε Viva Network: 20€ + booking fee
On Spot 20€
Facebook Event
Doors open at 21:00

Τη Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, οι θρυλικοί Clan of Xymox, μετά από δύο αλλεπάλληλα sold out στο Death Disco, επιστρέφουν στο τόπο του εγκλήματος.

Η Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, είναι η μέρα που απευθύνεται στους φανατικούς οπαδούς των Xymox. Θα διατεθούν συνολικά μόνο 100 εισιτήρια για τη συναυλία και το setlist θα είναι ένα από αυτά που σπάνια κάνουν. Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, είναι η “κανονική” μέρα με όλα τα στοιχεία που μας έχουν κάνει να τους αγαπήσουμε.
Οι Clan of Xymox ήταν για πολλά χρόνια απωθημένο της τοπικής dark wave κοινότητας. Ένα συγκρότημα που έγραψε μερικές από τις χρυσές σελίδες της 4AD, με αναρίθμητα club hits στα σκοτεινά στέκια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και με πολυάριθμους οπαδούς που τους τοποθετούσαν δίπλα στους Cure, τους Bauhaus και τους Joy Division. 
Αν και ενεργοί από τις αρχές των 80’s μας πρωτοεπισκέφθηκαν μόλις στα τέλη των 90’s και έκτοτε, αναπτύχθηκε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό. Μια σχέση που βασίστηκε στην δισκογραφική συνέπεια που έχουν επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια και στις εξαιρετικές συναυλίες τους με τις οποίες καταφέρνουν να ικανοποιούν τους παλιούς αλλά και νέους fans τους.

Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21, σε αυτό το διπλό αθηναϊκό live, να είστε προετοιμασμένοι να ακούσετε μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια που κυκλοφόρησαν ποτέ οι Clan of Xymox με την ετικέτα της 4AD στα 80’s (a day, back door, stranger, louise, muscoviet mosquito κ.τ.λ.), τις καλύτερες στιγμές από την σύντομη αλλά εξαιρετική περίοδό τους σαν Xymox, τα highlights της πιο πρόσφατης εποχής τους και τα καλύτερα από το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους, Days of Black.
Οι Clan of Xymox ήταν και είναι ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα της dark wave σκηνής και αυτό φροντίζουν να το κάνουν σαφές σε κάθε τους ζωντανή εμφάνιση. Μην τους χάσεις!

http://www.clanofxymox.com/
https://www.facebook.com/clan-of-xymox-111769160178/
http://www.last.fm/music/ClanofXymox

Προπώληση Εισιτηρίων στα:
Death Disco / Le Disque Noir
και στο δίκτυο της VIVA:

236