AMORPHIS: Αποχωρεί ο μπασίστας Niclas Etelävuori

Έπειτα από δεκαεπτά χρόνια επιτυχημένης πορείας με τους Amorphis, ο μπασίστας Niclas Etelävuori, αποχωρεί και την θέση του αναλαμβάνει προσωρινά ο αρχικός μπασίστας της μπάντας Olli-Pekka (Oppu) Laine.

Η μπάντα δηλώνει:

“H απόφασή του Niclas να αποχωρήσει δεν έχει να κάνει με την μπάντα, δεν έχουμε άσχημες σχέσεις μεταξύ μας. Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψουμε τα αισθήματα που βιώνουμε αυτή τη στιγμή, κυρίως για τον λόγο ότι έχουμε δουλέψει όλοι μαζί σαν μια οικογένεια όλα αυτά τα χρόνια.

Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι οι Amorphis πάντα λειτουργούσαν με δημοκρατικό τρόπο και είναι προφανές ότι κάποιες αποφάσεις δεν μας ικανοποιούν όλους ταυτόχρονα. Κάποιοι άνθρωποι απλά δεν μπορούν να συνυπάρξουν, αυτή είναι η ζωή.

Θα συνεχίσουμε με την παρούσα διεύθυνση που μας έχει αναλάβει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς έχουμε χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης.

Ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες το show συνεχίζεται, οπότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο παλιός μας φίλος και αρχικός μπασίστας των Amorphis Olli-Pekka (Oppu) Laine θα πάρει την θέση του στις επερχόμενες συναυλίες. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που παίξαμε μαζί του, οπότε σίγουρα θα νιώσουμε νοσταλγία.

Πάνω από όλα ευχόμαστε στον Niclas καλή τύχη για το μέλλον και ότι πάντα θα είναι μέλος της οικογένειας των Amorphis”.

O Niclas δηλώνει από την πλευρά του:

“Είμαι στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι μετά από δεκαεπτά χρόνια πορείας με τους Amorphis αποφάσισα να αποχωρήσω από την μπάντα. Είναι πιθανώς η πιο δύσκολη απόφαση που έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου. Εξακολουθώ να αγαπώ την μουσική και τα παιδιά στην μπάντα είναι αδέρφια μου και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

Ο λόγος της αποχώρησής μου έχει να κάνει εξολοκλήρου με την άσχημη διοίκηση της μπάντας. Πιθανώς να σας ακούγεται παράξενο, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Ο άνθρωπος για το μόνο πράγμα που νοιάζεται είναι να δουλεύει μόνο για το δικό του συμφέρον και να μας γεμίζει ψέματα.

Είναι παράξενο που η μπάντα εξακολουθεί να θέλει να συνεχίσει με την ίδια διοίκηση, οπότε προτίμησα να ακολουθήσω άλλο δρόμο.

Άφησα την πόρτα ανοιχτή σε περίπτωση που η μπάντα αποφασίσει να αλλάξει την κατάσταση των πραγμάτων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς, τις εταιρείες, το κόσμο που γνώρισα και συνεργάστηκα. Ελπίζω να ξανασυναντηθούμε σε πιο καλές συνθήκες”.



192