TERRAPIN: Live παρουσίαση του debut album τους στο ΑΝ Groundfloor – live stage

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόκειται για παλιές καραβάνες της ελληνικής σκηνής, εφόσον οι δύο από τους τρεις είναι ιδρυτικά μέλη των θρυλικών No Man’s Land!
 
Folk – rock ήχος, που περνά από τη ψυχεδέλεια και το acid folk και φτάνει ως τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό!
 
Κυρίες και κύριοι, οι Terrapin γιορτάζουν την κυκλοφορία της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο ‘Sanctuary’, παρουσιάζοντας την ζωντανά στο
AN Groundfloor – live stage (Σολωμού 13, δίπλα ακριβώς από το θρυλικό An club!)
την Παρασκευή 28 Απριλίου! .
https://www.facebook.com/events/415173468838325/
 
Special guests: The Athenian Phanerothyme Conspiracy

Οι Terrapin είναι ένα σχετικά νεοσύστατο τρίο που αποτελείται από βετεράνους του χώρου ο οποίος είθισται να ονομάζεται «ανεξάρτητη ελληνική σκηνή» (οι δύο από τους τρεις είναι ιδρυτικά μέλη των θρυλικών No Man’s Land).

Ο ήχος τους, κιθαριστικός στη βάση του, ξεκινά από το folk rock, περνά από τη ψυχεδέλεια και το acid folk και φτάνει ως τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, με σταθερό άξονα την παλιά καλή τραγουδοποιΐα.

Τα 10 τραγούδια που αποτελούν το Sanctuary ηχογραφήθηκαν στο διάστημα 2013-2016. Στο άλμπουμ, ο πυρήνας των Terrapin (Βασίλης Αθανασιάδης, κιθάρα -φωνή, Γιώργος Παπαγεωργιάδης, μπάσο και Γιώργος Τζίβας, τύμπανα – κρουστά) συμπληρώνεται από μια ομάδα εξαιρετικών φίλων – μουσικών, οι οποίοi θα συμμετάσχουν και στην ζωντανή του παρουσίαση:

Γιώργος Γουμενάκης, μαντολίνο
Robert Sin, πλήκτρα
Σταύρος Παργινός, τσέλο,
Παύλος Καραπιπέρης, φυσαρμόνικα
Bill Hunchback, sitar

Οι ζωντανές εμφανίσεις των Terrapin διακρίνονται για την εσωτερική ένταση, το πάθος και την προσήλωσή τους στη στιγμή, χαρακτηριστικά που δημιουργούν κάθε φορά μια ξεχωριστή, απόλυτα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

To Sanctuary κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και ψηφιακό download από την ανεξάρτητη εταιρεία G.O.D. Records (Garden Of Dreams).

——————————————————————————————————
«Το Sanctuary θα μπορούσε άνετα να έχει κυκλοφορήσει κάπου ανάμεσα στα 60’s και τα 70’s, αλλά αποπνέει τη φρεσκάδα του σήμερα και αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον μιας μουσικής που έχουμε αγαπήσει σε αυτή τη χώρα, κάτι που οφείλεται και στο μουσικό παρελθόν τον ίδιων των Terrapin.»
– Merlin’s Music Box, Βαγγέλης Χαλικιάς

«Γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα απλό ντεμπούτο, αλλά με το απόσταγμα της εμπειρίας καταξιωμένων μουσικών. Μπορεί ο Βασίλης Αθανασιάδης να είναι ο κύριος συνθέτης του δίσκου, το τελικό αποτέλεσμα όμως αποτελεί προϊόν της αλληλεπίδρασης μεταξύ των τριών τους. Και αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό, αφού παρά τον ακουστικό χαρακτήρα των τραγουδιών που υπάρχουν στον δίσκο, ο ήχος είναι τόσο πλούσιος που δεν θα πρόσθετες ούτε μία νότα παραπάνω. Η φωνή του Αθανασιάδη (…) έχει αυτή την ηρεμία που απαιτείται για να σου αφηγηθεί την ιστορία των τραγουδιών, και την σιγουριά που χρειάζεται για να την αφήσεις να σε οδηγήσει εκεί που θέλει. (…) Παρά το folk και 70’s psychedelic ύφος τους, τα δέκα τραγούδια δεν είναι ξεχασμένα από τον χρόνο ή κολλημένα σε μία άλλη εποχή. Ξέρουν που πατούν και αποφεύγουν εύκολα τις παγίδες λόγω της εμπειρίας των δημιουργών τους. (…) Η αίσθηση που μου άφησαν οι Terrapin συνοψίζεται στα τελευταία λόγια του καταπληκτικού “Summer Elegy”: Like lost children who don’t want to be found.»

– Rock’n’Roll Monuments, Πάνος Γιανναράκης
——————————————————————————————————-

Ειδικοί προσκαλεσμένοι για τη γιορτή αυτή θα είναι οι Athenian Phanerothyme Conspiracy: μια μπάντα που εργάζεται μήνες υπογείως με σκοπό ένα υπέργειο ταξίδι από κοινού μεταξύ των μουσικών που την απαρτίζουν και του κοινού που θα την ακούσει. Η Athenian Phanerothyme Conspiracy είναι ένας ψυχεδελικός μύκητας. Είναι η δάφνη στους χρησμούς της Πυθίας. Είναι το μυστικό συστατικό της τροφής των μάγων του Περού. Είναι κι ένα συγκρότημα με ανάλογους σκοπούς. Δεν θέλει να ακολουθήσει κάποιο συγκεκριμένο μουσικό ρεύμα με στενά πλαίσια και περιορισμούς, αλλά φιλοσοφικά σκιαγραφείται από το ήθος και το ύφος ενός ιδανικού ροκενρολ .


https://godrecordsgardenofdreams.bandcamp.com/album/terrapin-sanctuary

https://youtu.be/srb_gawIUv0

https://youtu.be/dHI7DdCT2H0

https://youtu.be/91nedxwspWE

282