Kosta A.-Monk (Distortion Tamers) – Blue Roads Tour

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Kosta A.-Monk (Distortion Tamers) – Blue Roads Tour

Ο Kosta A.-Monk (Distortion Tamers) κλείνει στις βαλίτσες του το αρχέγονο στοιχείο της μουσικής, αυτό του συναισθήματος, και ξεκινάει μια σειρά εμφανίσεων ανά την Ελλάδα, υπό τον τίτλο «Blue Roads Tour», παρουσιάζοντας σε ένα οπτικοακουστικό set τραγούδια τόσο από την προσωπική του δουλειά «Indeed», η οποία κυκλοφόρησε πέρυσι, όσο και από το συγκρότημά του Distortion Tamers, του οποίου είναι ιδρυτής και βασικός συνθέτης.

Πρόκειται για ένα συμπαγές set μιάμισης ώρας που θα επιχειρήσει να αναμετρηθεί με την πρόκληση της μυσταγωγίας, το οποίο αναμειγνύει ακομπλεξάριστα και με ισορροπία στοιχεία της rock, blues, punk και folk μουσικής, εστιάζοντας στην προσωπική αλήθεια, έναν κοινό παρονομαστή  που προκύπτει από τη ζεστασιά των χαμηλών tempo και από τον θυμό της εποχής. Κάθε κομμάτι αποτελεί και ένα μοναδικό οπτικό κύμα μέσω προβολών από projector, συνθέτοντας ένα ταξίδι με έντονα τα αρώματα του πεύκου, του αέρα των μεγαλουπόλεων, της αμερικάνικης σκόνης και του diesel των ευρωπαϊκών αυτοκινητοδρόμων.

Οι πρώτες στάσεις της «Blue Roads Tour» είναι:

9/3    ΛΑΜΙΑ – ROOTS
10/3   ΑΡΤΑ – MILES CAFE
11/3   ΑΓΡΙΝΙΟ – ΕΝ ΠΛΩ
12/3   ΙΩΑΝΝΙΝΑ – BEATNIK
17/3   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – SILVER DOLLAR MUSIC BAR
18/3   ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΔΟΝ ΚΙΧΩTΗΣ
19/3   ΛΑΡΙΣΑ – MONK
24/3   ΠΡΕΒΕΖΑ – ΑΠΟΘΗΚΗ
21/4   ΑΘΗΝΑ – OLD CITY CO
28/4   ΡΑΦΗΝΑ – ZOO BAR
6/5    ΔΑΦΝΗ – CANDELA
TBA    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΜΙΚΡΟ
TBA    ΛΕΥΚΑΔΑ – MILOS
TBA    ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ

Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες ημερομηνίες.

Ο Kosta A.-Monk (Κωστής Αναγνωστόπουλος) μας είναι γνωστός από τα τέλη της δεκαετίας του 80’. Έχει ζήσει στην Αθήνα και την Φρανκφούρτη και στην μακρά μουσική του πορεία έχει συνεργαστεί και μοιραστεί την σκηνή και το στούντιο με πολλούς γνωστούς μουσικούς και συγκροτήματα της ανεξάρτητης σκηνής.

Τα σημαντικότερα από αυτά είναι οι Yeah και οι Julu Suns με μέλη των Anti Troppau Council, οι Σελάνα με μέλη των Μουσικων Ταξιαρχιών και των Greekadelia, οι Eels με μέλη των Last Drive καθώς και η τωρινή μπάντα του, οι Distortion Tamers με τρία άλμπουμ και τρεις συμμετοχές σε μουσικές συλλογές έως τώρα, κάνοντας πολλά liveανά την Ελλάδα. Το 1997 συνέθεσε την μουσική για την βραβευμένη στο Houston του Texas κινηματογραφική ταινία του Γιώργου Λαζόπουλου, Μέδουσα.

Το Indeed είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Αθηναίου δημιουργού, κιθαρίστα και τραγουδιστή, ο οποίος προτάσσει ένα διαφορετικό, έντονα προσωπικό ύφος και στυλ, αναμιγνύοντας μουσικά στοιχεία, ατμόσφαιρες και τοπία δύο ηπείρων (Ευρώπης και Αμερικής), με πλουραλισμό ήχων, αισθήσεων, μουσικό βάθος και μεστότητα.

Links:
www.facebook.com/Kosta-A-Monk-1005620379513425/?fref=ts
www.facebook.com/distortion.tamers?fref=ts
www.youtube.com/watch?v=hSX96eep0dA
www.youtube.com/watch?v=x_VPvmpzxes

201