IMPERIAL STATE ELECTRIC live in Athens

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

IMPERIAL STATE ELECTRIC (Sweden)
+ 7-ODDS
+ DR. AWKWARD AND THE SCREWS
Σάββατο 6 Μαΐου 2017 – Κύτταρο Live

“Pure Rock N’ Roll Perfection”

Όταν μιλάμε για πολυπράγμονες και ταλαντούχους μουσικούς, τότε σίγουρα ο Nicke Andersson κατέχει εξέχουσα θέση. Μιλάμε για έναν καλλιτέχνη που έχει παίξει κιθάρα, τύμπανα, μπάσο ή έχει τραγουδήσει σε περισσότερες από 100 κυκλοφορίες διαφόρων συγκροτημάτων. Είναι ο κιθαρίστας / τραγουδιστής καθώς και ένα από τα ιδρυτικά μέλη των βραβευμένων με Grammy, THE HELLACOPTERS και ντράμμερ των death metallers ENTOMBED και DEATH BREATH.

Μετά τη διάλυση των THE HELLACOPTERS, το 2008, ίδρυσε τους IMPERIAL STATE ELECTRIC, αρχικά με τη σκέψη να είναι ένα σόλο project, αλλά τελικά κατέστη να ένα από τα βασικά του μουσικά οχήματα τα τελευταία χρόνια. Από το 2010 και το ομώνυμο ντεμπούτο τους, οι IMPERIAL STATE ELECTRIC έχουν κυκλοφορήσει πέντε άλμπουμ, με πιο πρόσφατο το “All Through The Night” που κυκλοφόρησε στο τέλος του περσινού καλοκαιριού. Μάλιστα, αναλύοντας ο ίδιος τους λόγους που κυκλοφορεί άλμπουμ με τόσο γρήγορους ρυθμούς, ο Nicke Andersson έχει δηλώσει: “Αν οι μπάντες μπορούσαν να βγάζουν δύο άλμπουμ το χρόνο στα 60’s και 70’s, γιατί να μην μπορούμε να το κάνουμε και εμείς; Παίζουμε Rock N’ Roll, με 4-5 ακόρντα και κανείς δεν πρέπει να χρειάζεται τέσσερα χρόνια για να βγάλει τέτοιου είδους τραγούδια. Επίσης, αν κυκλοφορείς άλμπουμ τακτικά, μπορείς να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα, χωρίς να έρθει το τέλος του κόσμου αν αποτύχεις. Παίζουμε Rock N’ Roll και αν σου πάρει τέσσερα χρόνια να βγάλεις ένα άλμπουμ, τότε προφανώς έχεις υπέρ-αναλύσει ένα είδος μουσικής που δεν χρειάζεται να αναλυθεί καθόλου!!!”.

Αυτό ακριβώς είναι η μουσική των IMPERIAL STATE ELECTRIC. Αγνό Rock N’ Roll, που υπηρετεί τη σχολή του “Less Is More” των CHEAP TRICK, RAMONES, CLASH, TOM PETTY, αλλά ταυτόχρονα ρίχνει κλεφτές ματιές στις pop μελωδίες των 60’s, στο εναλλακτικό Rock των 90’s, στη Garage μουσική, στην Country, το Rockabilly και το Hard Rock. Όλα στις σωστές ποσότητες, με τη γνήσια, χαρισματική περσόνα του Nicke Andersson να αποτελεί δικλείδα ασφαλείας σε ότι αφορά την ποιότητα.

Την συναυλία θα ανοίξουν δύο ενδιαφέροντα και αρκετά ελπιδοφόρα εγχώρια σχήματα, οι DR. AWKWARD AND THE SCREWS και οι 7-ODDS.

Στις 6 Μαΐου, στο Κύτταρο Live, είναι βέβαιο ότι θα χυθούν τόνοι ιδρώτα, σε μία βραδιά που το Rock N’ Roll θα ζήσει μεγάλες στιγμές και όλοι μας οφείλουμε να δώσουμε το βροντερό παρόν, τιμώντας τους καλλιτέχνες που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό να μας χαρίζουν τέτοια μουσικά διαμάντια…

Ώρα έναρξης: 20:30 – Τιμή εισιτηρίου: 22 Ευρώ (Τα πρώτα 100 εισιτήρια) – 25 Ευρώ (Λοιπή προπώληση & Ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων

Ticket House – Metal Era – No Remorse Records – Reload Stores – Cinema Libre – Uncle Chronis Tattoo – Monsterville
ON-LINE: www.ticketpro.gr – www.123tickets.gr

363