AVATARIUM: Ανακοίνωσαν νέο album

Οι Σουηδοί doom metallers Avatarium επιστρέφουν με τον διάδοχο του “The Girl With The Raven Mask”.

Το τρίτο full-length του σχήματος των Leif Edling (Candlemass), Marcus Jidell (Soen, ex-Evergrey, ex-Royal Hunt), Lars Sköld (Tiamat), Jennie-Ann Smith και Carl Westholm (Krux, Jupiter Society, Carp Tree) αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Μαΐου από τη Nuclear Blast.

Τίτλος της νέας αυτής δουλειάς είναι “Hurricanes And Halos” και θα συνδυάζει την ομορφιά με το σκοτάδι, heavy κιθάρες με εύθραυστους ήχους, μοναδικά γυναικεία φωνητικά και vintage blues από τη δεκαετία του ’60. Όλα αυτά δημιουργούν ένα μοντέρνο ήχο αντικατοπτρίζοντας στο σύνολό τους τα στοιχεία της doom rock.

Η παραγωγή του δίσκου έγινε από τον κιθαρίστα του συγκροτήματος, Marcus Jidell, ενώ την παραγωγή ανέλαβε ο David Castillo (Katatonia, Bloodbath, Opeth). Η ηχογράφηση και μίξη έλαβε χώρα στα Ghost Ward Studios, με υπεύθυνο mastering τον Jens Bogren (Soilwork, Sepultura).

“Η ηχογράφηση του “Hurricanes And Halos” ήταν ένα συναισθηματικό roller coaster για εμένα, και πιστεύω ότι αυτό έχει συνεισφέρει στην αγνή κι έντονη ενέργεια του album. Είμαι υπερήφανη για αυτά που έχουμε καταφέρει”, δηλώνει η τραγουδίστρια Jennie-Ann Smith.

Και συμπληρώνει ο Marcus Jidell:

“Τα δυο προηγούμενα album και EP οδηγούν σε αυτόν τον δίσκο, είναι μια φυσική εξέλιξη του πού είμαστε σήμερα, μουσικά και συναισθηματικά πιο ώριμοι”.

Οι Avatarium είναι:

Leif Edling – μπάσο
Jennie-Ann Smit – φωνητικά
Marcus Jidell – κιθάρα
Lars Sköld – drums
Carl Westholm – πλήκτρα

213