SABBATH ASSEMBLY: Όλες οι πληροφορίες για τη νέα δουλειά τους

Οι doom metallers Sabbath Assembly θα κυκλοφορήσουν τον διάδοχο του ομότιτλου δίσκου τους κι έκτο κατά σειρά full-length τους στις 12 Μαρτίου από την Svart Records.

Τίτλος της νέας τους δημιουργίας είναι “Rites of Passage” και θα είναι διαθέσιμη σε βινύλιο, CD και ψηφιακή έκδοση.

Σύμφωνα με δηλώσεις της μπάντας πρόκειται για ένα ώριμο album, το οποίο συνδυάζει progressive metal με μελωδικά στοιχεία.

Από θεματικής άποψης το “Rites of Passage” αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα των μεταβατικών σταδίων της ζωής. Ο εθνογράφος Arnold van Gennep ήταν ο πρώτος που προσδιόρισε την έννοια “rites of passage” το 1960 ως γέννα, παιδική ηλικία, εφηβεία, γάμος, γονεϊκός ρόλος, θρησκευτική μύηση και κηδεία. Οι Sabbath Assembly περιγράφουν αυτές τις στιγμές μέσα από προσωπικές τους εμπειρίες. Τα τραγούδια περιλαμβάνουν αντιθετικές ιστορίες όπως χάσιμο πίστης, διάλυση σχέσης κι ο διαχειρισμός της άνοιας και φυσικής εξασθένισης αγαπημένων προσώπων.

Στους καιρούς που το occult rock είδος παραμένει απασχολημένο με μαύρο μυστικισμό και σκηνές φαντασίας, οι Sabbath Assembly βρίσκουν τις πιο βαθυστόχαστες και μεταβατικές στιγμές της ζωής και κατά κάποιο τρόπο μας δείχνουν το μονοπάτι που πρέπει να στραφούμε.

Ακολουθεί το εξώφυλλο (δια χειρός Alex Reisfar) και η tracklist του “Rites of Passage”…

01. Shadows Revenge
02. Angels Trumpets
03. I Must Be Gone
04. Does Love Die
05. Twilight of God
06. Seven Sermons to the Dead
07. The Bride of Darkness

Οι Sabbath Assembly είναι:
Jamie Myers – φωνητικά
Kevin Hufnagel – κιθάρα
Johny DeBlase – μπάσο
David Christian – drums

Περισσότερα για τους Sabbath Assembly μπορείτε να βρείτε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους.

260