HIDDEN IN THE BASEMENT: Live album presentation στο An Club

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3P Lab presents:
Hidden in the basement
“Behind the Shadow”  live album presentation
Special guest: Breath After Coma
Opening act: Loud Silence
AN club ‘official’ (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, Αθήνα)
Πόρτες: 20:30 ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Προπώληση: 5€ • Ταμείο: 7€
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, Αθήνα, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)
• Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210 3304133, www.metalera.gr)

Με αφορμή την κυκλοφορία της δεύτερης σε σειρά δισκογραφικής τους δημιουργίας με τίτλο “Behind the Shadow”, οι Λαρισαίοι heavy rock / metallers Hidden in the Basement έρχονται το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στο An Club της Αθήνας με σκοπό τη ζωντανή παρουσίασή της.

Δημιουργημένοι το 2007, με βασικό κίνητρο την έκφραση και την ανάγκη για δημιουργία, οι Hidden in the Basement έχουν ήδη διαγράψει μία ποιοτική και συνεπή πορεία στα εγχώρια underground μουσικά δρώμενα, που κορυφώθηκε με την κυκλοφορία του εξαιρετικού ντεμπούτο full length album τους “Ego” (2012), το οποίο έτυχε αποθεωτικών κριτικών από τον Ευρωπαϊκό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και ενθουσιωδών αντιδράσεων από το κοινό.

Έχοντας ανέβει σε σκηνές σε Ελλάδα, Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, στο πλευρό σημαντικών σχημάτων του ήχου όπως οι Sepultura, Karma to Burn, Orange Goblin, Burst (Sweden), Clutch, SEPTICFLESH-official- και Rotting Christ, οι Hidden in the Basement πάντα αποσπούν τα θετικότερα σχόλια για τις ζωντανές εμφανίσεις τους, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μια ανεβαστική rock’n’roll ενέργεια, και έναν χεβιμεταλικό τσαμπουκά που σε αφήνει με πεσμένο το σαγόνι.

Πιο έμπειροι από ποτέ και με το -κατά πολύ ωριμότερο του προκατόχου του- “Behind the Shadow” στις αποσκευές τους, οι Hidden in the Basement ακονίζουν τις λεπίδες του οπλοστασίου τους, προετοιμάζοντας συναυλιακή επίθεση σε όσο περισσότερα σημεία του κόσμου μπορούν, με σκοπό τη διάδοση της μουσικής που αγαπούν και με τόσο μεράκι και αφοσίωση δημιουργούν.

***
Μαζί τους θα εμφανιστούν οι alternative rockers Breath After Coma. Με ήχο “οργανικό”, που ξεφεύγει από τις τυποποιημένες τακτικές της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας, χωρίς edits, χωρίς ακραία επεξεργασία και χωρίς επιτηδευμένο attitude, το Αθηναϊκό κουαρτέτο αποδίδει τη μουσική του με την ίδια ενέργεια, στουντιακά αλλά και στη σκηνή, έχοντας ως προτεραιότητά του τη διάδοσή της και τη μεταφορά αυτής της ενέργειας στο κοινό.

 Έχοντας οργώσει την ελληνική επικράτεια, πραγματοποιώντας συναυλίες στο πλευρό των BLACK RAINBOWS (Ιταλία), The Re-Stoned (Ρωσία), 1000mods και Villagers of Ioannina City μεταξύ άλλων, οι Breath After Coma πάντα καταφέρνουν να ξεσηκώνουν και να αναστατώνουν το κοινό με το γκρουβάτο υλικό τους και το γήινο attitude τους, εφάμιλο της ποιοτικής και διαρκώς ανοδική πορείας τους. Όντας στα πρόθυρα της κυκλοφορίας του ντεμπούτο full length album τους με τίτλο “Leaders”, οι Breath After Coma θα ανέβουν για άλλη μία φορά στη σκηνή του An Club, για να μοιραστούν και πάλι με το Αθηναϊκό κοινό την βαθύτατα επηρεασμένη από το Αμερικάνικο rock και εμποτισμένη με την stadium friendly νοοτροπία και ατμόσφαιρα των Foo Fighters και Red Hot Chili Peppers, μουσική τους.

***

Τη συναυλία θα ανοίξει το νεοσύστατο Αθηναϊκό heavy rock σχήμα των Loud Silence, που παρά την μικρή ηλικία των μελών του έχει ήδη αρχίσει να πραγματοποιεί τη δική του πορεία στο εγχώριο underground μουσικό στερέωμα, συγκεντρώνοντας από τις πρώτες κιόλας συναυλίες του, πληθώρα θετικών σχολίων από τον κοινό και τον εγχώριο μουσικό τύπο.

***

LINKS:
• Hidden in the Basement: https://www.facebook.com/Hiddeninthebasement
• Breath After Coma: https://www.facebook.com/breathaftercomaband
• Loud Silence: https://www.facebook.com/Loud-Silence-192231257601882
• 3P Lab: http://www.facebook.com/3plabgr
• An Club: https://www.facebook.com/AnClubofficial

***

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
• 3P Lab: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. – 694 81 82 236 (Δημήτρης Κότσης)
• An Club: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. – 210 3305056 (Εύα Κολόμβου)

260