DEEP PURPLE: Κυκλοφορεί το "California Jam 1974" για πρώτη φορά σε Blu-Ray

Η earMUSIC θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου για πρώτη φορά το “California Jam 1974” των Deep Purple σε DVD και Blu-Ray.

Ο λόγος της ιδιαιτερότητας αυτού του δίσκου κρύβεται στην ιστορική στιγμή που έζησε η μπάντα εκείνη την εποχή…

Τον Απρίλιο του 1974 το Mk III line-up των Deep Purple αποτελούταν από τους David Coverdale (φωνητικά), Ritchie Blackmore (κιθάρα), Glenn Hughes (μπάσο και φωνητικά), Jon Lord (πλήκτρα) και Ian Paice (drums) και μόλις είχε παραδώσει στο κοινό το album “Burn”. Λίγες μέρες μετά, το παρουσίασε στο θρυλικό festival California Jam. Το φαινόμενο, γνωστό ως “arena rock”, είχε γεννηθεί εκεί και οι Deep Purple ήταν το επίκεντρό της. Για πολλά χρόνια το California Jam ήταν ανάλογο του Woodstock όπου η hard rock και η heavy metal άνθισαν…

Κατά τη διάρκεια του show τα μέλη της μπάντας ήταν σε διαμάχη με το σύμβουλό της, γεγονός που εκδηλώθηκε έντονα στην σκηνή. Στην κλιμάκωση της συναυλίας μαινόμενος ο Blackmore διέλυσε αρκετές από τις κιθάρες του και πέταξε τους ενισχυτές του από την άκρη της σκηνής. Μέσα στην τρέλα του χτύπησε μια από τις κάμερες με την κιθάρα του. Η κατάσταση έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν ξέσπασε φωτιά πάνω στη σκηνή… και μέσα σε όλο αυτό το πανδαιμόνιο οι Deep Purple παρουσίαζαν το απίστευτο “Burn”, την πρώτη δουλειά της Mk III εποχής.

Ο Glenn Hughes μιλάει σήμερα για τις ζωντανές αυτές αναμνήσεις του από την παράσταση στο California Jam:
“Ήταν μεγάλη στιγμή για εμάς. Το California Jam ήταν η ερμηνεία της rock πριν την ίδρυση του MTV. Είναι επίσης η διαθήκη του Mk III line-up. Είναι μεγάλο, είναι πομπώδες, είναι funky, είναι rock… είναι το Mk III σε όλη του τη δόξα!”.

Ακολουθεί το εξώφυλλο κι  η tracklist του “California Jam 1974″…



01. Burn
02. Might Just Take Your Life
03. Lay Down, Stay Down
04. Mistreated
05. Smoke on the Water
06. You Fool No One / The Mule
07. Space Truckin’

99