Επίσημη ανακοίνωση opening act στην πολυαναμενόμενη συναυλία των θρυλικών High on Fire

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Smoke The Fuzz, με τεράστια υπερηφάνια, τιμή και χαρά, ανακοινώνει ότι την πολυαναμενόμενη συναυλία των ΘΡΥΛΙΚΩΝ High On Fire, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στο Gagarin205 Live Music Space, θα ανοίξουν οι δικοί μας εξαιρετικοί και αγαπημένοι Heavier than god..!! Ετοιμαστείτε για τη συναυλία της χρονιάς..!!

Προπώληση :
early-bird : €18 (SOLD OUT)
pre-sale : €23
box-office : €26

– Smoke The Fuzz gigs headquarters
Ιπποκράτους 99, Εξάρχεια
τηλ. 210 3647855
– RHYTHM RECORDS
Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια
τηλ. 210 3841550
– Metal Era
Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Εξάρχεια
τηλ. 210 3304133
– Sound Effect Records
Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Εξάρχεια
τηλ. 210 825 9883
και
μέσω viva.gr και του δικτύου συνεργατών του :
– Online στο
https://www.viva.gr/tickets/music/gagarin-205/high-on-fire/
– Τηλεφωνικά στο 11 876
– Σε φυσικά σημεία : καταστήματα Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt και Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.

Heavier Than God

Οι HEAVIER THAN GOD σχηματίστηκαν το 2003 και αποτελούν ένα από τα πιο λαμπρά παραδείγματα του ελληνικού heavy underground: το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να το διαπιστώσει, είναι μια ματιά στο συναυλιακό τους ιστορικό. Από το άνοιγμα της μυθικής πλέον πρώτης εμφάνισης των ELECTRIC WIZARD στη χώρα μας το 2005, μέχρι την συναυλία με τους CANCER BATS το 2012, όταν και ο frontman των τελευταίων, Liam Cormier, δήλωσε πως πρόκειται για το καλύτερο συγκρότημα που έχει παίξει ποτέ μαζί τους, οι περιπτώσεις στις οποίες οι HEAVIER THAN GOD άφησαν ανοιχτά τα στόματα μουσικόφιλων και συναδέλφων μουσικών είναι πάμπολλες. Μετρώντας πλέον 5 ενεργά χρόνια μετά την επανένωση τους το 2011 και έχοντας παράγει το βάρβαρο ντεμπούτο – οδοστρωτήρα του 2015 (The Self Titled Album), φαντάζουν ως το ιδανικό ταίρι για τους μύθους της βαρβαρότητας, HIGH ON FIRE.

Το μόνο σίγουρο για το «βάρος» της μουσικής των HEAVIER THAN GOD είναι πως τα riffs τους ζυγίζουν μεγατόνους ολόκληρους. Δε θα μπορούσε βέβαια να παραχθεί κάτι το διαφορετικό από ένα άτυπο supergroup που αποτελείται από μέλη που στο βιογραφικό τους έχουν εγγράψει παρουσίες σε συγκροτήματα όπως  LORD 13, MAHAKALA, ONE BLOCK SOCIETY κ.α.; Μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας, απλά με μία ακρόαση στο προαναφερθέν ντεμπούτο. Rhythm section που μόνο με σφυριά που βαράνε σε γιγάντια αμόνια μπορεί να παρομοιαστεί, κιθάρες βγαλμένες από τις πιο μανιασμένες στιγμές των BUZZOVEN και των CORROSION OF COMFORMITY και ένα αγριεμένο λαρύγγι που δίνει σάρκα και οστά στην ταμπέλα του doom punk που οι ίδιοι έχουν «κολλήσει» πάνω τους. Οι απειλητικές διαθέσεις του Αμερικάνικου Νότου φιλτράρονται μέσα από το ελληνικό stoner groove, όπως διδάχτηκε από τους NIGHTSTALKER (δίπλα στους οποίους, επί σκηνής, ασφαλώς και έχουν υπάρξει οι HEAVIER THAN GOD) παράγοντας ένα μοναδικό μείγμα αποτελούμενο 50% από τσαμπουκά και 60% από αγνή doom punk λύσσα (καθώς ως γνωστόν οι HEAVIER THAN GOD αποδίδουν το 110% των δυνατοτήτων τους στις ζωντανές εμφανίσεις).

Είτε μιλάμε για τις αργές και groovy δομές τους, είτε μιλάμε για τα σχεδόν hardcore, up tempo σημεία τους, το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό, εξίσου καταστροφικό δηλαδή. Φέρνοντας σε μία ακόμα πιο αγριεμένη βερσιόν των πρώιμων RAGING SPEEDHORN και των CANCER BATS, δεν είναι τυχαίο πως έφτασε το εκρηκτικό κομμάτι τους, “Doomed And Confused”, να ονομαστεί  “Song of the day” από μία ιστοσελίδα όπως το Heavy Planet. Μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας πως πρόκειται για ένα συγκρότημα το οποίο τηρεί κατά γράμμα την παραπάνω ρήση του Matt Pike περί πολέμαρχων, τσεκουριών στη μούρη και πεμπτουσίας του metal. Σκεπτόμενοι πως πρόκειται για μία μπάντα με την ικανότητα να σταθεί επιτυχώς και δίπλα σε extreme ονόματα όπως οι SEPTIC FLESH και οι DARK FUNERAL, είμαστε σίγουροι πως πρόκειται να προσφέρουν αφειδώς τις απαιτούμενες ποσότητες αδρεναλίνης και ηχητικής βίας, προετοιμάζοντας ιδανικά τον δρόμο πάνω στον οποίο οι HIGH ON FIRE θα μας ποδοπατήσουν. Σας προτείνουμε να προετοιμαστείτε για πόλεμο, καθώς η προσθήκη των HEAVIER THAN GOD ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά των πήχη της βαναυσότητας, σε ένα live που ήδη γνωρίζαμε πόσο ακραίο θα είναι.

http://heavierthangod.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/Heavier-than-god-330735010274244/

fb event link : https://www.facebook.com/events/300858610286061/

232