One Block Society/ Eden Demise/ Heavier Than God/ Sadhus (The Smoking Community) LIVE στο AN CLUB

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Back From The Dead’’

Οι ONE BLOCK SOCIETY σχηματίστηκαν το φθινόπωρο του 1995 στην Αθήνα. Ηχητικά ακροβατούν ανάμεσα στο Hardcore Punk, Post-Hardcore και Alternative Rock, με επιρροές από Refused, Faith No More, Cave In, Snapcase καθώς και από την ευρύτερη hardcore punk σκηνή της Νέας Υόρκης των 90’s. Με άπειρα εκρηκτικά live στο ενεργητικό τους, κάτι που τους έχει χαρακτηρίσει όλα αυτά τα χρόνια, έχουν μοιραστεί τη σκηνή με αρκετά εγχώρια σχήματα όπως Χάσμα, Stress, Birth Ward, Χειμερία Νάρκη, Nightstalker, Sugah Galore, Three Way Plane, The Darkstar κ.ά. Παίζοντας αδιακρίτως σε καταλήψεις, αυτο-οργανωμένους χώρους, φεστιβάλ, λαϊβάδικα και clubs, γήπεδα μπάσκετ, γκαράζ και υπόγεια φίλων, έχουν βρεθεί σε διάφορες πόλεις, εντός και εκτός συνόρων. Κατα καιρούς έχουν εμφανιστεί ως support band στο πλευρό των Sick Of It All, Backfire, Angel Crew, Boy Sets Fire, Caliban, Blood For Blood, Walls Of Jericho.
Το 2005 κυκλοφόρησαν τη πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο ‘A Soundtrack For The Young & Passionate’ (αποσπώντας θετικά σχόλια, παρά την μέτρια παραγωγή του άλμπουμ) αλλά το 2007 διαλύθηκαν, αφήνοντας πίσω τους μια αίσθηση πικρίας. Έκτοτε υπήρξαν κάποιες βραχύβιες επανασυνδέσεις των οποίων όμως η δυναμική δεν επαρκούσε ώστε να ξεπεραστεί η εσωστρέφεια και να επιστρέψουν στις live εμφανίσεις.
Ένας από τους λόγους της φετινής τους επανεκκίνησης ήταν ο ξαφνικός θάνατος του δεύτερου μπασίστα τους τον Ιούνιο του 2016. Ο Νίκος Π. έπαιξε μπάσο στους O.B.S. την περίοδο 1997-2000 και η απώλειά του στα 35 του χρόνια ταρακούνησε τα μέλη της μπάντας. Το γεγονός αυτό στάθηκε, εν μέρει, ως αφορμή να ξαναβρεθούν σαν παρέα και να μπούν στο studio, έχοντας κατα νού την αβεβαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης και την εφήμερη φύση των πραγμάτων.
Ήταν όμως και η επιτακτική ανάγκη να μοιραστούν ξανά τις μουσικές τους ανησυχίες με τον κόσμο που τους στήριξε όλα αυτά τα χρόνια ένας επιπλέον λόγος, όπως και η πρόθεση τους να μυήσουν τους ανυποψίαστους. Ωριμότεροι όσο ποτέ άλλοτε και με άγριες διαθέσεις, οι μπαρουτοκαπνισμένοι One Block Society εγγυημένα θα ματώσουν τη σκηνή του AN ερμηνεύοντας το γνώριμο υλικό του δίσκου τους μαζί με καινούργια, ακυκλοφόρητα κομμάτια. Η έμφυτη πλέον εμμονή τους με το μπαστάρδεμα μουσικών ιδιωμάτων σε συνδυασμό με την οξυδέρκεια των στίχων τους και την έντονη σκηνική τους παρουσία, συνθέτουν ένα ηχητικό molotov cocktail που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και ανικανοποίητο. Παραθέτοντας τους ίδιους: “Tomorrow ain’t gonna wait, tonight we’re gonna bleed!”

-Έχοντας 2 full-length albums, 1 EP κι ένα split στη πλάτη τους οι βετεράνοι πλέον EDEN DEMISE έχουν παραπάνω από αρκετά κομμάτια στη διάθεσή τους ώστε να μας κρατήσουν στη πρίζα ανηλεώς. Τα δυναμικά τους live και οι εμφανίσεις τους με μπάντες όπως Biohazard, Kickback, Stampin Ground, Knuckledust, Strife μεταξύ άλλων, σε Ελλάδα και εξωτερικό, επιβεβαιώνουν πως είναι μια hard working band. Παίζοντας το γνώριμο και χαρακτηριστικό τους μεταλλικό Hardcore από το 2004 και με το πολυβόλο από τους One Block Society στα τύμπανα, η κατάσταση ενδέχεται να ξεφύγει, προς δική μας τέρψη. Αφοσιωμένοι και οπλισμένοι με την hardcore ακεραιότητα τους, χωρίς να χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν, οι Eden Demise μας υπενθυμίζουν και προειδοποιούν: “Talent is cheap, what costs is dedication…”

-Οι HEAVIER THAN GOD ξεκίνησαν πολλά υποσχόμενοι το 2003 αλλά το έληξαν άδοξα το 2005. Μετά την επανασύνδεσή τους το 2011 όμως έχουν μπεί για τα καλά στο προσκήνιο. Από Black Flag μέχρι Black Sabbath στη λίστα με τις επιρροές τους και με μέλη από One Block Society, The Darkstar, Lord 13 στις τάξεις τους, το ηχητικό πεδίο μάχης διευρύνεται μέχρις εσχάτων. Με τις Doom Punk ακρότητες που οι ίδιοι κατονομάζουν ως τραγούδια, μολυσμένα με Hardcore/Stoner/Metal ραδιοϊσότοπα, δε μπορείς παρά μόνο να αφουγκραστείς και ν’ αποδεχθείς τις σκοτεινές τους παρενέργειες. Αναμένουμε και προσυπογράφουμε: “Embrace the fallout and get ready to rock ‘n’ roll!”

-Από την κβαντική στιγμή της κοσμογονίας τους το 2008, οι SADHUS “THE SMOKING COMMUNITY” φαίνεται να έχουν ως μοναδικό σκοπό να μας ταλανίζουν ευχάριστα τ’ αυτιά με τον Ψυχεδελο-Sludge καταιγισμό τους. Με εμφανίσεις πλάι σε Weedaeter, Dopethrone, Belzebong, Suma, Black Tusk, Sardonis, Maya Mountains, Stonebride, Toner Low και με κυκλοφορίες την μια καλύτερη από την άλλη, όλα δείχνουν πως οι τύποι το εννοούν και δε θα σταματήσουν να βομβαρδίζουν τις χαμηλές συχνότητες μέχρι να ισοπεδώσουν τα EQ και να λιώσουν τους ενισχυτές τους. “Right here, where earth expels the waste…”

One Block Society
(https://www.facebook.com/One-block-society-248424451863906/?fref=ts)
Eden Demise
(https://www.facebook.com/EdenDemise)
Heavier Than God
(https://www.facebook.com/Heavier-than-god-330735010274244/?fref=ts)
Sadhus (The Smoking Community)
(https://www.facebook.com/SadhusCommunity)

16.12.16
An club
Entrance: 6€

Poster design:
DemiseArt
(https://www.facebook.com/DemiseArt)

241