Τα 10 αγαπημένα άλμπουμ του Dave Brock, ηγέτη των Hawkwind

Δελτίο Τύπου

HAWKWIND
special guests: GODSLEEP

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 22 ευρώ, ταμείο 25 ευρώ

Σημεία προπώλησης: www.viva.gr , καταστημάτα Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός, Media Markt, Reload (Πανεπιστημίου 54)

Όπως θα δείτε, τα ακούσματα του Dave Brock έχουν εύρος, αλλά και μια κάποια συνέπεια, αφού οι επιλογές του έχουν αδυναμία στο ροκενρόλ, την ψυχεδέλεια, και τους αυτοσχεδιασμούς. Ακούστε τα και εσείς – δημιουργός των Hawkwind είναι, κάτι θα ξέρει!

EST “Live In Hamburg”
Οι Esbjörn Svensson στο πιάνο, Dan Berglund στο μπάσο και Magnus Öström στα ντραμς επαιζαν μοντέρνα jazz με ηλεκτρονικά στοιχεία και ροκ τύμπανα.

George Lewis New Orleans Stompers “Concert!”
Φοβερό rhythm section, με καλύτερο κομμάτι το ‘Ice Cream’, όπου τραγουδά ο Kit Howard. Μου αρέσει η τζαζ της Νέας Ορλεάνης, και αυτοί οι τύποι σε ανατριχιάζουν.

Big Bill Broonzy, Sonny Terry, Brownie McGhee “The Bluesmen”
Ο Big Bill Broonzy είχε ένα εντελώς δικό του στυλ παιξίματος, και το αγαπημένο μου κομμάτι είναι το ‘The Glory Of Love’, που είναι φανταστικό. Όταν ξεκίνησα την κιθάρα, βάσισα το παίξιμό μου σε αυτόν.

Otis Spann “My Home In The Delta”
Ο Otis Spann, έπαιζε με τον Chuck Berry και τον Muddy Waters αυτό το χαρακτηριστικό πιάνο που όλοι αναγνωρίζουμε, και έχει και τον Robert Lockwood Jr, στην κιθάρα.

Circle “Prospekt”
Φινλανδική, δυσεύρετη μπάντα, που παίζει πολύ έντονο space-rock. Έχω τρεις δίσκους τους, πολλά κομμάτια κρατούν πολλή ώρα αλλά τα βρίσκω ενδιαφέροντα. Είναι κάπως σαν τους Can.

Steve Miller Band “Number 5”
Έχει μέσα το απίθανο ‘Going To Mexico”. Έχω πολλά άλμπουμ του, θαυμάσιος κιθαρίστας και τραγουδιστής.

Jimi Hendrix “Electric Ladyland”
‘Voodoo Chile’, τι κομματάρα. Και το ηχογράφησαν λάιβ σωστά;

Prime Sinister “The Blackest Movie”
Πρόκειται για μια γαλλική μπάντα με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί. Το ‘Blackest Movie’ είναι εικοσάλεπτο, και ενώ νομίζεις ότι θα βαρεθείς, δεν βαριέσαι. Διασταύρωση black metal και ψυχεδέλειας.

The Mothers of Invention “Fillmore East – June 1971”
Είναι ένα κομμάτι που σατιρίζει τις μπάντες και τις groupies, τόσο αστείο που φαντάζομαι τι γινόταν όταν το έγραφαν!

The Doors “Weird Scenes Inside The Goldmine” [Compilation 4LP]
Βαριέμαι με κομμάτια που διαρκούν μόνο 2 ή 3 λεπτά, οπότε μου αρέσει πολύ το ‘Riders On The Storm’, ένα long version [από “L.A. Woman”]. Στα 70s γράφαμε ατέλειωτα κομμάτια, και δεν μας έπαιζαν στο ραδιόφωνο!

HAWKWIND

Θα μπορούσε κανείς να βάλει τελεία στο “οι Hawkwind είναι η μπάντα με την οποία έπαιζε ο Lemmy στα 70s” – όμως στην πραγματικότητα, οι Hawkwind είναι πολύ περισσότερα: ένα από τα πρώτα space rock συγκροτήματα, ένα εναλλασσόμενο σύνολο μουσικών που πειραματίστηκε με πολλά είδη, από το hard rock και το prog rock μέχρι το metal και την ψυχεδέλεια και ένα επιδραστικότατο proto-punk σχήμα.

Η εμβληματική βρετανική μπάντα του Dave Brock, αγαπημένη όλης της stoner σκηνής και των Kyuss, Sex Pistols, Monster Magnet, Black Flag και Ty Segall (!) έρχεται στο Gagarin στις 21 Μαΐου, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η μουσική τους επηρεάζει πολλά νέα συγκροτήματα στο πλαίσιο της αναβίωσης της ψυχεδέλειας και του ροκ των 70s. Ο Lemmy είχε πει “μέχρι τους Hawkwind ήμουν απλώς ένας μουσικός που υποκρινόταν πως έπαιζε καλά – ως μέλος τους ήταν που έμαθα να κάνω στα αλήθεια καλά κάτι”. Και, ως γνωστόν, ο Lemmy ξέρει.

GODSLEEP

Οι Godsleep είναι μια heavy rock μπάντα που σχηματίστηκε το 2010 στην Αθήνα. Στα μέσα του ίδιου έτους κυκλοφόρησαν ένα promo με 4 κομμάτια, κι από πολύ νωρίς έλαβε πολύ θετική ανταπόκριση, με αποτέλεσμα ένα από τα κομμάτια να συμπεριληφθεί στη ροκ συλλογή της 272 Records (California).

Από το 2010 μέχρι και σήμερα οι Godsleep έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν πάρει μέρος σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το πρώτο τους full length album με τίτλο ‘Thousand Sons Of Sleep’ κυκλοφόρησε σε CD τον Μάιο 2015 και ακολουθήθηκε απο την πρώτη headline ελληνικη περιοδεία.

164