BORN FROM PAIN: Σάββατο 20 Μαρτίου στο Ground Zero

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

Οι Born From Pain, ιδρύθηκαν το 1997 και ήταν μία από τις πρώτες μπάντες που στην Ευρώπη που έπαιξαν ένα μίγμα crossover/metalcore. Βασικές επιρροές των μελών του συγκροτήματος, ήταν το NY hardcore, το Bay Area και το γερμανικό thrash όπως επίσης και κάποιες death metal μπάντες (Agnostic Front, Obituary, Bolt Thrower, Slayer, Earth Crisis κ.α.).

Το συγκρότημα άρχισε να περνάει το περισσότερο χρόνο του σε συναυλίες και περιοδείες και γρήγορα έκανε τον κόσμο να το προσέξει. Το 1999, κυκλοφόρησαν το EP με τίτλο “Immortality”, ενώ ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε και ο πρώτος τους δίσκος “Reclaiming The Crown”. Συνέχισαν τις support αλλά και headlining εμφανίσεις τους μέχρι το 2002 και την κυκλοφορία του “Sands Of Time”, ο οποίος έγινε αποδεκτός με πάρα πολύ καλά σχόλιο και ανέβασε την μπάντα σε άλλο επίπεδο. Και πάλι εκτεταμένες περιοδείες με μπάντες όπως Hatebreed, Madball και συμμετοχή στο Persistence Tour.

Το 2004 η μπάντα έπαιξε για πρώτη φορά σε Αμερική και Ιαπωνία πράγμα που έκανε μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες να τους προσέξουν. Έτσι το 2005 κυκλοφορούν μέσω της Metal Blade Records το “In Love With The End”. Το συγκρότημα παίζει πλέον δίπλα στα μεγαλύτερα συγκροτήματα του είδους και πραγματοποιεί εμφανίσεις στα μεγαλύτερα festivals (Wacken, With Full Force, Hellfest κ.α.).

Ανάλογη ήταν και η συνέχεια της μπάντας μέχρι και σήμερα με απανωτές περιοδείες και κυκλοφορίες δίσκων, κρατώντας σταθερό τον ήχο τους χωρίς να ενδίδουν στα μουσικά trends που αλλάζουν συνεχώς στη μουσική βιομηχανία.

Oι γνώριμοι στο ελληνικό κοινό Born From Pain επιστρέφουν στην Αθήνα με το νέο τους cd ‘Dance with the Devil’ (Beatdown Hardwear Rec.,2014) για ένα εκρηκτικό live την Παρασκευή 20 Μαρτίου στο Ground Zero Club. 

Special guests: Bleeding Demise και Bring Back Prsephone.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30.

Εισιτήρια: 12e (περιορισμένη προπώληση), 15e (προπώληση/ ταμείο).

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/1116763381684607/

134