Rockway gr

Γιάννης Φράγκος

Γιάννης Φράγκος

Powerwolf, GloryHammer (29/11/2019) Piraeus 117 Academy club

 Τί να πρωτογράψει κανείς για αυτή την βραδιά. Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο στο μυαλό των συντακτών, σπάνε το κεφάλι τους να βρουν κάτι να ξεκινήσουν, εδώ δεν ξέρω ποιο να πιάσω και ποιο να αφήσω καθώς πράγματα που δεν περίμενα συνέβησαν, ενώ άλλα που τα προσδοκούσα διαφορετικά… δεν. Ας ξεκινήσω με τα τελευταία.

"GUS G": Video interview 2019

Το Rockway.gr είχε την τιμή, στα πλαίσια της περιοδείας για την προώθηση του album "Fearless", να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον άνθρωπο του οποίου το όνομα σου έρχεται πρώτο στο μυαλό όταν συναντιούνται οι λέξεις "Έλληνας" και "κιθαρίστας".

Queensryche, Meden Agan (16/11/2019) Fuzz club

Οι Queensryche με την σύνθεση του 2019 πέρασαν από Θεσσαλονίκη (διαβάστε ΕΔΩ την ανταπόκρισή μας) και Αθήνα και μοίρασαν τεράστια χαμόγελα σε όσους τους εμπιστεύθηκαν και έδωσαν το παρών στις εμφανίσεις τους. Όχι μεγάλο χρονικό διάστημα πριν, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε επί σκηνής και τον Geoff Tate (μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ το σχετικό άρθρο) με το project του, Operation Mindcrime. Τα γεγονότα που ακολούθησαν τα προβλήματα μεταξύ των μελών της μπάντας έχουν πλέον σιτέψει από το πέρασμα του χρόνου, αλλά όταν με τόσο μικρή χρονική διαφορά παρακολουθείς τα δυο αποσχισθέντα κομμάτια επί σκηνής, συνειδητοποιείς το τραγικό της υπόθεσης.

Bruce Dickinson : What does this button do? (4/11/2019) Θέατρο Παλλάς - Αθήνα

Το φθινοπωρινό σκέλος της περιοδείας για την προώθηση της αυτοβιογραφίας του Bruce Dickinson, η οποία κυκλοφόρησε τον οκτώβρη του 2017, έμελλε να κάνει στάση και στην Αθήνα. Το tour αυτό έφερε τον τίτλο “What does this button do? An evening with Bruce Dickinson” και γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία από όπου κι αν πέρασε.

Οι συντάκτες του Rockway επιλέγουν τα αγαπημένα τους βιβλία για μουσικούς και την μουσική (Μέρος Β’).

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις υπόλοιπες επιλογές των συντακτών του Rockway με τα προτεινόμενα βιβλία περί μουσικής, όπως ξεκινήσαμε να τα συγκεντρώνουμε στο Α’ μέρος (το οποίο μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ).

Οι συντάκτες του Rockway επιλέγουν τα αγαπημένα τους βιβλία για μουσικούς και τη μουσική (Μέρος Α’).

Την αφορμή γι’αυτό το “άρθρο” μας την έδωσε η επίσκεψη του εμβληματικού Bruce Dickinson στην χώρα μας για την παρουσίαση του βιβλίου του στις 4 Νοεμβρίου. Δεν είναι ένα best of, δεν θα μπορούσε να είναι ένα best of καθώς δεκάδες αξιόλογα βιβλία που έχουν γραφτεί από μουσικούς, ή για μουσικούς (ή και τα 2) έμειναν εκτός. Εδώ απλά παρουσιάζουμε μια ανθολογία με αγαπημένες επιλογές της στιγμής που ζητήθηκε να γίνουν, πιθανότατα αν το ξανακάναμε έπειτα από κάποιο διάστημα (ίσως το κάνουμε βασικά) το περιεχόμενο να ήταν εντελώς διαφορετικό. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τους τίτλους που επέλεξαν να τραβήξουν κάποιοι από τους συντάκτες μας έξω από τα ράφια της βιβλιοθήκης τους, να τα ξεσκονίσουν, να τα ξεφυλλίσουν και να γράψουν δύο λόγια για την σχέση τους με αυτά.

QUEENSRYCHE

Όσο κι αν προετοιμάζαμε με τον Γιώργο Γεωργίου το σετ των ερωτήσεων που θα θέταμε στον Todd La Torre σε αναμονή των εμφανίσεών τους στην Ελλάδα το Νοέμβρη, όταν έφτασε η στιγμή να συνομιλήσω με τον αμερικανό πολυτάλαντο μουσικό, η αφοπλιστική του ειλικρίνεια και η ανεβασμένη διάθεση του να μιλήσει για όλα, εκτροχίασε εντελώς τα σχέδιά μου και η κουβέντα που ακολούθησε, θέλω να πιστεύω, πως θα ρίξει λίγο περισσότερο φως σε όσα δεν ξέραμε αλλά θέλαμε να μάθουμε για τον ίδιο, για το setlist της Ελλάδας, την μετάβασή του από τους Crimson Glory στους Queensryche, για τις ηχογραφήσεις του “The Verdict” (διαβάστε ΕΔΩ την παρουσίασή μας), για τις σχέσεις του με τον DeGarmo και την σιωπή του Rockenfield.

Warrior Soul, Beggars (27/9/2019) An clubΔεν αποτελεί μυστικό πως εδώ και αρκετά χρόνια το σαράκι της ρουτίνας τρώει ακόμη και τους μουσικούς κύκλους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι καλλιτέχνες που στο κυνήγι της επιτυχίας από βιοποριστικής πλευράς, λησμονούν πως είναι να δημιουργείς μουσική που πραγματικά γουστάρεις, παρά μόνο αναλώνονται σε παραγωγή προιόντων, σα να πρόκειται για πραγματική βιομηχανία.

CIRITH UNGOL: “I’m Alive”

Προσπάθησα αρκετές φορές να ξεκινήσω να γράφω αυτό εδώ το άρθρο, μάταια. Κάθε φορά κατέληγα στο να κλείσω τον κειμενογράφο και να βάλω να ξαναπαίξει κάποιο από τα κομμάτια της κυκλοφορίας. Όχι γιατί δεν ήξερα τι να γράψω, αλλά δεν μπορούσα να αποφασίσω τι θα αφήσω απέξω. Όχι γιατί δεν γνώριζα αν μου άρεσε, ή όχι αυτό που άκουγα, αλλά προβληματιζόμουν για το αν η συναισθηματική φόρτιση θα μου επέτρεπε να μεταδώσω μια πιο ξεκάθαρη και αποδεκτά αντικειμενική άποψη στον αναγνώστη. Τελικά αποφάσισα πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί στην περίπτωσή μας και στην τελική δεν υπάρχει και κάποιος ουσιαστικός λόγος που να το απαιτεί, καθώς αυτό εδώ το live δεν απευθύνεται στον “περαστικό”, στον άγνωστο με το σχήμα, ακροατή!

KORY CLARKE: “Αυτά είναι τα αγαπημένα μου album όλων των εποχών”Δεν κάνεις το λάθος να ενοχλήσεις τον Kory Clarke νωρίς το πρωί, ειδικά τις μέρες του χρόνου που ξεκουράζεται στην Ελλάδα σε, κοντινό στην Αθήνα, νησάκι του Αργοσαρωνικού. Αφού ο ήλιος σκαρφάλωσε σε τέτοιο σημείο στον ορίζοντα που σχεδόν εκμηδενίστηκε η σκιά μου στην γη, επικοινώνησα μαζί του για να μάθω τα νέα του και τι ετοιμάζει για το live της Αθήνας στις 27 Σεπτέμβρη. Τον πέτυχα σε καλή διάθεση, εγώ πάλι από την άλλη πλευρά δεν ήμουν και στα καλύτερά μου...

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version