Rockway gr

Γιώργος Μακρής

Γιώργος Μακρής

The Low Sun festival: Mosquito, Cold Remembrance, Grey Gallows (15/6/2019) Death Disco

 

Ιδιαίτερη βραδιά για τον Ελληνικό “σκοτεινό” ήχο, αφού γίναμε μάρτυρες ενός festival, που τείνει να γίνει θεσμός και γιορτή για την underground σκηνή, όπου οι Mosquito, για δεύτερη φορά φιλοξενούν στην σκηνή του Death Disco, δύο από τα ανερχόμενα και εξελίξιμα συγκροτήματα του χώρου.

V/A: ”Pölyä”(Experimental New Wave and Art Punk from Finland 1979-1984)

Μια διπλή  συλλογή από  σπανιότητες  που κυκλοφόρησαν  στα τέλη της δεκαετίας του -70 με αρχές της δεκαετίας του -80,από συγκροτήματα  και καλλιτέχνες  της Φιλανδικής σκηνής, τα όποια, κάποια από αυτά δεν είδαν ποτέ  το φως της δισκογραφίας  και παρέμειναν  βαθειά χωμένα στο underground υπόστρωμα(ίσως  καλά έκαναν).

FRUST: ”Recurring Dreams”

Πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά από τον FRUST,μιας και μιλάμε για one man project, μετά το περσινό  ep ”Elements”,ουσιαστικά δεν βλέπουμε κάποια  διαφοροποίηση στον  ήχο και συνεχίζουμε στο sludge-Doom,που μας έχει προτείνει με αρκετές όμως experimental και instrumental πινελιές, που επιμέρους  διανθίζουν το ρυθμό του album.

COLD REMEMBRANCE

Τα πράγματα είναι πλέον απλά. Η εγχώρια, “σκοτεινή” σκηνή, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα όσο υπάρχουν συγκροτήματα που αγαπούν και πρεσβεύουν άξια το gothic, όχι όμως εντός των στενών ορίων, αλλά μέσα από εμπνευσμένες δουλειές που αναδεικνύουν το μεράκι και την ποιότητα. Μάλιστα όλα αυτά κατορθώνουν να παρουσιάζονται και μέσα από festival όπως το LOW SUN FESTIVAL 2.
Παραστάτες σε αυτή την διαδρομή οι Cold Remembrance, οι όποιοι στην παρακάτω συνέντευξη που μας παραχώρησαν, αναφέρθηκαν στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον τους.

GREY GALLOWS

Η δεκαετία του ‘80, σίγουρα ήταν μία εποχή που στιγμάτισε σε μεγάλο βαθμό τα τεκταινόμενα στην εγχώρια underground, dark σκηνή. Aπό εκεί ξεπήδησαν πραγματικά μεγάλα συγκροτήματα, που αποτέλεσαν φάρο για την συνέχιση και την εξέλιξη του ιδιώματος, έτσι ώστε σήμερα να βιώνουμε την αναγέννηση του χώρου της gothic  σκηνής, μέσα από ελπιδοφόρα σχήματα όπως είναι οι GREY GALLOWS, οι  οποίοι θα μας μιλήσουν εφ’ όλης της ύλης για το παρόν και το μέλλον τους, λαμβάνοντας υπόψη και το επικείμενο  “LOW SUN FESTIVAL”, στο οποίο συμμετέχουν. Ας τους απολαύουμε…

Anima Triste (18/5/2019) Death Disco

Ιδιαίτερη η χθεσινή  βράδια  όσων  βρεθήκαμε στο Death Disco. Από την μια ο χαμός του εμβληματικού  Ian Curtis των JOY DIVISION, που είμαι σίγουρος ότι έχει σημαδέψει  τις ζωές των πιο πολλών από εμάς (και του υπογράφοντος φυσικά) και από την άλλη την παρουσίαση του εξαιρετικού  δεύτερου album των ANIMA TRISTE.

SHE PAST AWAY

Υπάρχει ένα σεβαστό μέρος της darkwave κοινότητας, που εκτιμά ακόμη και σήμερα ότι το gothic rock έχει τελειώσει στην δεκαετία του ’80 και σε συγκροτήματα όπως είναι οι Sisters Of Mercy, Mission, Cure και Fields Of The Nephilim.

ANIMA TRISTE: “Humanity”

Τί μπορεί να να χαρακτηρίσει ένα album μνημειώδες; Ποιες οι προϋποθέσεις για να γίνει κλασσικό; Σίγουρα η έμπνευση, η εποχή που παρουσιάζεται, καθώς επίσης και μία δόση τύχης. Όσον αφορά στο τελευταίο δεν υφίσταται, γιατί οι ANIMA TRISTE είναι ένα δουλευμένο συγκρότημα, που έχει μάθει στα δύσκολα, είναι μέσα στην “πιάτσα” και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις κακοτοπιές της ίδιας της ζωής.

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version